Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kerstkransjes maken?

Kerstkransjes maken?

Thuis & wonen
Kerstkransjes maken?

Kerstkransjes mogen niet ontbreken tijdens de kerstperiode! Je kan ze natuurlijk gewoon kopen in de supermarkt maar zelf maken is bijna net zo makkelijk, leuk en veel lekkerder!

Kerstkransjes

Dit heb je nodig:

Tijd: 20 min + 20 min in de oven
Recept voor circa 12 koekjes

100 gram bloem
75 gram boter (op kamertemperatuur)
50 gram witte basterdsuiker
halve eidooier
geschaafde amandelen of suiker om eroverheen te strooien
rest van het ei om de koekjes te bestrijken

Zo maak je het:

Meng de bloem met de boter in een grote kom. Als de boter en de bloem goed gemengd zijn voeg je de basterdsuiker en het eigeel toe.

Tip: Sofie heeft het ei gebroken en toen het eigeel in een bakje gedaan en het eiwit in een ander bakje. Voeg de helft van het eigeel toe aan de boter en bloem en de rest van het eigeel aan het eiwit en roer dit door.

Kneed dit alles totdat je een ‘stevige’ bal deeg hebt. Verwarm ondertussen je oven voor op 180 graden. Verdeel een beetje bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 0,5 cm dik. Steek kransjes/sterretjes uit met een uitsteekvormpje. Eventueel kan je uit het midden van een koekje nog een klein rondje uitsteken, bijvoorbeeld met een appelboor. Leg alle koekjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de koekjes met het losgeklopte eigeel met eiwit. Bestrooi de koekjes als laatste met wat geschaafde amandelen of suiker. Bak de koekjes ongeveer 20 minuten in de oven.

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Kijk voor meer inspiratie voor Kerstmis in het Dossier ‘Kerst ideeën’ >>

 

Shoppen is altijd een goed idee