Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > ‘Kees & Co’ is terug! Zo reageerde televisiekijkend Nederland op de eerste aflevering

‘Kees & Co’ is terug! Zo reageerde televisiekijkend Nederland op de eerste aflevering

Thuis & wonen
‘Kees & Co’ is terug! Zo reageerde televisiekijkend Nederland op de eerste aflevering

Zaterdagavond werd de eerste aflevering van de nieuwe versie van Kees & Co uitgezonden. Het langverwachte nieuwe seizoen, met een gloednieuwe cast, maar ook met de oude vertrouwde Simone Kleinsma in de hoofdrol, kwam eindelijk op de buis en werd goed bekeken. Hoewel er veel positieve geluiden klonken na de eerste aflevering, was niet iedereen zo positief over de comeback van de serie.

Lees ook: Simone Kleinsma over het nieuwe seizoen van ‘Kees & Co’: ‘De lat ligt erg hoog’

Bijna dertien jaar geleden was Kees & Co voor het laatst op de buis. De Nederlandse komedieserie ging over het dagelijks leven van Kees Heistee, gespeeld door actrice Simone Kleinsma. Naast moeder Kees, zagen we ook vader Ben (Rik Hoogendoorn), dochter Anne (Amber Teterissa) en zoon Rudie (Robin Tjou Pian Gi). Na acht seizoenen kwam op 25 mei 2006 een einde aan de succesvolle komedieserie.

Nieuw seizoen

Maar begin dit jaar kondigde Albert Verlinde aan dat Kees & Co een comeback zou maken, inclusief gloednieuwe cast, waaronder Chantal Janzen. Hoewel de meeste bekende gezichten uit de serie niet terug te zien zijn in het nieuwe seizoen, kruipt Simone Kleinsma opnieuw in de rol van haar geliefde karakter Kees. En dat is maar goed ook, want volgens de reacties op Twitter was Kleinsma degene die het nieuwe seizoen leuk maakte om naar te kijken. Andere aspecten van het nieuwe Kees & Co werden helaas wat minder goed ontvangen…

Lachband

Zo ergerden veel kijkers zich aan de lachband die te horen was. ‘Die lachband is zo irritant,’ klinkt een reactie op Twitter. Maar volgens het programma was er helemaal geen sprake van een lachband. De komedieserie is namelijk opgenomen in een studio met live publiek, dus als de ‘lachband’ klinkt, zijn dat blijkbaar echte mensen die moeten lachen om de grappen in de serie. Het bewijs:


Naast de ‘lachband’ vonden kijkers ook andere dingen minder leuk. Zo wordt het personage Sonja gemist en wordt de humor niet altijd gewaardeerd. Lees mee:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: RTL Beeldbank

 

Shoppen is altijd een goed idee