Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Je kat die je online vergadering verstoort? Dit is waarom je huisdier dat doet

Je kat die je online vergadering verstoort? Dit is waarom je huisdier dat doet

Je kat die je online vergadering verstoort? Dit is waarom je huisdier dat doet

Eigenaren van katten zullen dit ongetwijfeld de laatste tijd hebben meegemaakt. Je hebt een online vergadering en dan komt opeens je kat voor je scherm staan. Of je poes geeft je laptop kopjes. Maar wat betekent dit nou eigenlijk? Dierenarts Joshua Dutré legt uit wat het betekent.  

Liefde en warmte

Goed nieuws! Komt jouw huisdier boven op je toetsenbord liggen? Dan doet je kat dit uit pure liefde. Dierenarts Joshua Dutré verteld dat als een kat je stoort dat het te maken heeft met warmte.“Katten hebben gevoelige poten en zoeken graag de warmte op”, legt hij uit. In de winter verstoppen katten zich het liefst ook onder de warme motorkap van een auto. Als je laptop lang aanstaat geeft dat warmte af. Dat is dus de voornaamste reden.

Katten houden er niet van om alsmaar aangehaald te worden. Dat maakt een online vergadering een perfect moment voor je huisdier om bij je te zitten. Jij bent druk bezig en je kat kan de warmte van je laptop opzoeken zonder dat je je kat de hele tijd gaat aaien.

Lees ook

Lopen werk en privé te veel door elkaar door al het thuiswerken? Zó bewaak je de balans

Tip

Heb je een belangrijke vergadering en heb je liever niet dat je kat je komt storen? Dan is het goed om te deur dicht te doen, zodat je het beestje niet hoeft te verplaatsen midden in de vergadering. Kan je nergens een deur dicht doen of wil je je kat wel in de buurt hebben. Zorg dan dat je kat bezig blijft met andere dingen. Maak een ander warm plekje voor je huisdier. Bijvoorbeeld bij de verwarming of achter je computerscherm. Is zijn etensbakje gevuld? Liggen er snoepjes in een voerpuzzel? Zijn er voldoende interessante spelletjes in de buurt? Staat er een klimboom? Met deze tips zal je kat zich wel vermaken onder jouw vergadering.

Beeld: Pexels

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.