Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Thuiswerken met hindernis: waarom je kat op je toetsenbord gaat zitten

Thuiswerken met hindernis: waarom je kat op je toetsenbord gaat zitten

Thuis & wonen
Thuiswerken met hindernis: waarom je kat op je toetsenbord gaat zitten

Hoewel je huisdier waarschijnlijk het hartstikke gezellig vindt dat je vaker thuis bent, brengt het ook een nieuwe hindernis met zich mee. Want terwijl jij hard aan het werk bent, kruipt je kat continu op het toetsenbord. Maar waarom doet je viervoeter dit eigenlijk?

Huisdierenexpert Arden Moore verklaart aan PetMD waarom het toetsenbord nu zo’n lekkere plek is voor je kat. “Ze zijn warm, voelen grappig als je erop zit en – misschien wel het belangrijkst – ze zitten tussen jou en je beeldscherm in.” Want ja, een focus op iets anders dan je poezelige huisdier? Dat kan natuurlijk niet.

Kat toetsenbord

Het heeft ook alles te maken met territoriaal gedrag. “De laptop ligt op je schoot en dat is kattenterrein”, legt dierengedragsdeskundige Amy Shojai legt uit aan Inverse. “Je staart er constant naar, terwijl de kat liever heeft dat je hem aandacht geeft. Dus gaat hij tussen jou en je scherm in zitten.”

Prooi

En ja, basically ben je door je stille, gefocuste houding ook een soort prooi voor je kat. Het jagersinstinct komt daardoor naar boven. De oplossing? Je kat juist níet wegduwen, maar even spelen met de pluizenbol. Zo heb jij meteen een break en zal je huisdier tevreden misschien wel ergens anders gaan liggen.

Lees ook
Brandweer waarschuwt kattenbaasjes met inductiekookplaat: ‘Zet ‘m op kinderslot’

Tips thuiswerken

Vind je al dat thuiswerken maar lastig? Flair kan zich er wel iets bij voorstellen en heeft daarom een rijtje tips voor je opgesomd om er wél een succes van te maken. Een overzichtelijke werkplek is bijvoorbeeld al het halve werk. En merk je dat je relatie eronder te lijdt, gezien je nu letterlijk 24/7 met je partner opgescheept zit? Ook daar is gelukkig iets aan te doen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee