Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kapucijnerschotel

Kapucijnerschotel

Thuis & wonen
Kapucijnerschotel

Sofie heeft weer een lekker en simpel recept gemaakt: kapucijnerschotet met paprika, rode peper, gehakt en ui. Serveer de kapucijnerschotel emt rijst en klaar is je lekkere en simpele maaltijd. En het is een budgetrecept!

TKapucijnerschotel

Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min.

Budgetkosten: 2,85 voor 2 personen

Dit heb je nodig:

150 gram gehakt
halve tot 1 paprika
150 gram rijst
1 ui
halve rode peper
1,5 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
snufje zout/peper
130 gram kapucijners
2 eetlepels vocht (van de kapucijners)

Zo maak je het:

Zet een pan water op voor het koken van de rijst. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd de paprika in stukjes en snijd de ui en rode peper fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak de paprika, ui en rode peper aan. Voeg na circa 2 minuten het paprika- en komijnpoeder toe.

Tip: je kunt eventueel ook kant-en-klare chili con carne kruiden toevoegen in plaats van paprika- en komijnpoeder.

Ondertussen maak je eventueel je gehakt aan met wat gehaktkruiden, een ei en een beschuitje. Als de paprika wat zachter is geworden voeg je het gehakt toe en bak je deze rul. Voeg vervolgens de kapucijners en het vocht toe. Verwarm de kapucijners en breng het geheel verder op smaak met een snufje zout en peper. Serveer de kapucijnerschotel met de rijst. Eet smakelijk!

 

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

 

 

Shoppen is altijd een goed idee