Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met een kantoorbaan verbrand je meer calorieën dan je denkt

Met een kantoorbaan verbrand je meer calorieën dan je denkt

Met een kantoorbaan verbrand je meer calorieën dan je denkt

Calorieën verbranden met een kantoorbaan? Aangezien je de hele dag zit zou je het misschien niet zo snel denken, maar toch is het echt zo. 

Lees ook: Kantoorbaan? Zo voorkom je pijnlijke polsen

Onderzoek
Het bedrijf ShakeThatWeight heeft onderzoek gedaan naar hoeveel calorieën je ongeveer verbrandt tijdens een dag werken achter je bureau. En er is goed nieuws; het is een stuk meer dan we verwacht hadden. Gemiddeld verbranden we tijdens een kantoorbaan zo’n 102 (!) calorieën per uur. Dit zijn maar liefst 816 calorieën tijdens een werkdag van 9 tot 5 op kantoor.

Er is er bij dit onderzoek vanuit gegaan dat je ongeveer 70 kilo weegt. Ook al is dat bij niet iedereen het geval, het zijn sowieso meer calorieën dan we dachten.

Shake That Weight
Daarnaast heeft Shake That Weight gekeken naar hoeveel calorieën je verbrandt als je slaapt, doucht, je haar droogt, je tanden poetst etc. Wist je dat als je een kwartier doucht, je maar liefst 63 calorieën kwijtraakt? En dat als je 2 minuten je tanden poets 4 calorieën verliest? Ook heeft Shake That Weight uitgezocht dat je 66 calorieën verbrandt tijdens het strijken van je kleren. 

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Sanoma Beeldbank