Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kaneelstengels

Kaneelstengels

Thuis & wonen
Kaneelstengels

Tijd voor een lekker en simpel ‘bakreceptje’: kaneelstengels! Snel en gemakkelijk te bereiden. Binnen ongeveer 10 minuten heb je de kaneelstengels al gemaakt en daarna hoeven ze nog maar 12 minuutjes in de over. Een echte aanrader voor als je ineens onverwacht bezoek krijgt! 

Voor 8 kaneelstengels

Dit heb je nodig:

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ei

Zo maak je het:

Begin met het voorverwarmen van je oven op 220 graden. Snijd de bladerdeeglapjes ieder in 4 lange repen.

Leg de bladerdeegreepjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Vergeet niet om een beetje ruimte over te laten tussen de bladerdeegreepjes omdat deze nog wat groter worden in de oven.

Meng de kaneel met de suiker in een bakje.

Breek een ei boven een bakje of glas en kluts dit door elkaar. Besmeer met een kwastje de bladerdeegreepjes met het ei. En verdeel vervolgens het suiker-kaneelmengsel over het bladerdeeg.

Zet de bakplaat met de kaneelstengels vervolgens voor circa 12 minuten in de oven.

 

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Shoppen is altijd een goed idee