Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Om déze reden zou je je kamerplanten soms een beetje bier moeten geven

Om déze reden zou je je kamerplanten soms een beetje bier moeten geven

Om déze reden zou je je kamerplanten soms een beetje bier moeten geven

Heb je na een gezellige borrel nog wat flesjes bier staan met een klein laagje erin? Gooi ze dan niet weg! Deze laagjes bier kun je nog prima gebruiken voor iets anders in huis. Namelijk voor je kamerplanten. Say what? 

Restjes bier

Het is zo herkenbaar: je hebt een gezellig avond gehad en de flesjes bier stapelen zich op. Aan het einde van de avond krijgt niet iedereen meer dat flesjes op en op dat moment zelf heb je écht geen zin meer om alles nog op te ruimen. Voortaan gewoon laten staan dus, want je kamerplanten zullen er blij mee zijn.

Gefermenteerde hop

Als het laagje bier zo’n 24 uur blijft staan, gaat de hop in het bier fermenteren. En dat blijkt perfecte mest voor je planten te zijn. Dat is overigens niet het enige waar het goed voor is: insecten zoals rouwvliegjes en luis houden niet van deze gefermenteerde hop en dus blijven ze voortaan van je planten af. Voor het beste resultaat kun je de planten het beste één of twee keer per maand een restje bier geven. Doe het niet te vaak, want de alcohol kan ook voor je kamerplanten schadelijk zijn. Dus: geniet, maar doe het met mate.

Lees ook
Geen groene vingers? Déze 8 kamerplanten zijn niet dood te krijgen en ideaal voor jou

Shinende kamerplanten

Wil je je kamerplanten nou nog meer laten shinen? Laat het overgebleven bier dan intrekken in een watje of zachte doek en ga hier vervolgens mee over de bladeren van de plant. In een mum van tijd staan je kamerplanten er weer prachtig bij. Doe ook dit met mate, want te veel bier is voor niemand goed.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images