Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kabels opbergen en wegwerken

Kabels opbergen en wegwerken

Kabels opbergen en wegwerken

Heb je kabels rondslingeren in huis? Flair zet een aantal slimme snoerideeën op een rijtje, voor  beter overzicht. Kabels opbergen doe je zo!

Kabels opbergen met een wc-rol

Je kunt losse kabels eenvoudig opbergen met de hulp van een schoenendoos en toiletrollen. Zet de toiletrollen rechtop in de doos en berg in ieder rolletje een kabel op. Aan de binnenkant van de toiletrol kun je een stickertje plakken, wat voor soort kabel het is. Of schrijf dit met een pen op het karton. Je kunt de wc-rolletjes ook aan elkaar vast lijmen, maar hoeft niet per se.

Kabels wegwerken met een broodclip

Soms zitten er wel zes stekkers in één stekkerdoos. Eentje van de dvd-speler, televisie, computer, telefoon… Label deze snoertjes eenvoudig door er een broodclipje aan te hangen. Schrijf op welke snoer bij welke apparatuur hoort en je kunt in het vervolg in één keer de juiste stekker eruit trekken. Ook handig: gekleurde stickertjes om het snoertje heen wikkelen.

Snoeren wegwerken met binder clips

Het komt vaak voor dat een kabeltje achter het bureau verdwijnt en dat je onder het bureau moet kruipen om deze weer tevoorschijn te halen. Handig is dan om binder clips te gebruiken. Deze zijn te koop in een kantoorhandel en kosten slechts een paar cent per stuk. Knijp de pootjes samen zodat je de clip om de rand van je bureau kan zetten. In het rondje van de pootjes kun je de kabeltjes steken, zodat deze blijven hangen.

Weet jij nog een handige manier om kabels uit het zicht te houden?

 

 

 

 

Beeld: missmurphy, pinterest