Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Om déze reden is het beter om je kaarsen in vriezer te bewaren

Om déze reden is het beter om je kaarsen in vriezer te bewaren

Om déze reden is het beter om je kaarsen in vriezer te bewaren

Kaarsen zijn echte sfeermakers voor in huis. Het maakt de kamer gezelliger en het ziet er ook nog eens leuk uit. Maar wist je ook dat je je kaarsen beter in de vriezer kunt bewaren?

Kaarsen in de vriezer

Een beetje gesmolten kaarsvet bij de kaarsenhouder is geen ramp, maar druipt de kaars heel erg dan is het een idee om je kaarsen een keer in de vriezer te leggen. Door de kaarsen een nachtje in de vriezer te leggen voordat je ze aansteekt, voorkom je dat je kaarsen gaan druipen. Dit komt door de kou. Een ander voordeel van de kou is dat je kaars minder hard brandt, je kan er dus langer van genieten. Je zou je kaarsen ook even in zout water kunnen weken. Hierdoor druipt de kaars ook minder. Droog de kaarsen niet af, maar laat ze opdrogen. Je zult zien dat je kaarsen mooier gaan branden.

Kaarsvet verwijderen

Zijn je kaarsen al gaan druipen? Dan komt de vriezer ook goed van pas. Wil je het kaarsvet van de kandelaar verwijden of het laatste restje uit een potje krijgen? Leg het dan ook een paar uurtjes in de vriezer. Hierdoor wordt het bevroren kaarsvet heel hard en krijg je het makkelijk los.

Lees ook
10 manieren om zonder verwarming lekker warm te worden

Kies de juiste plek voor je kaarsen

Om je kaarsen mooier te laten branden, langer mee te laten gaan én ervoor te zorgen dat ze minder druipen, heeft ok de plek waar je ze neerzet een grote invloed. Veel kaarsen bij elkaar staat super gezellig, maar door de hitte gaan de kaarsen wel sneller druipen. Als je de kaarsen dus iets meer verdeeld, kun je er langer van genieten. Zorg er ook voor dat de kaarsen niet op een tochtige plek staan. Je zult zien dat je kaarsen dan aan één kant veel sneller smelten. Staan je kaarsen toch op de tocht? Zorg er dan voor dat je je kaarsen af en toe een kwartslag draait waardoor ze niet aan één kant smelten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: