Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Serie om te bingen: ‘De K van Karlijn’ is nu te zien op Videoland

Serie om te bingen: ‘De K van Karlijn’ is nu te zien op Videoland

Serie om te bingen: ‘De K van Karlijn’ is nu te zien op Videoland

We hebben een lang weekend voor de boeg en dat vraagt om een nieuwe, bingewaardige serie. Wij tippen er een voor je: De K van Karlijn. Deze komische dramaserie met Tjitske Reidinga in de hoofdrol gaat over een vrouw die de diagnose borstkanker krijgt. De serie telt slechts acht afleveringen en is vanaf nu te zien op Videoland.

De K van Karlijn: het verhaal

De K van Karlijn gaat over Karlijn, die hoort dat ze borstkanker heeft. De gedachte dat het wel eens fout af zou kunnen lopen, vermijdt ze met humor en ironie. Karlijn doet er alles aan om te voorkomen dat haar hele leven met haar man Victor (Ali Ben Horsting) en zoon Thijs (Kit Verboom) alleen nog maar om haar ziekte draait. Ze vindt het moeilijk om hulp te accepteren en ontsnapt het liefst met haar beste vriendin Ellen (Fockeline Ouwerkerk) om een fles Pinot Grigio leeg te drinken. Ook Freek Bartels, Rifka Lodeizen, Joke Bruijs en Gijs de Lange verschijnen in de serie.

Een lach en een traan

De K van Karlijn is ontroerend, het blijft immers een loodzwaar onderwerp, maar gelukkig valt er ook af en toe wat te lachen. En dat is vooral dankzij de komische acteerkunsten van Tjitske Reidinga. Was je fan van de films van Gooische Vrouwen? Dan is de kans groot dat deze serie in de smaak valt, want hij is gemaakt door dezelfde regisseur, namelijk Wil Koopman. Zij maakte ‘m samen met Albert Jan van Rees en het format komt uit de koker van Linda de Mol.

Lees ook
Tjitske Reidinga onthult vlak voor start nieuwe dramaserie ‘De K van Karlijn’: ‘Ik had blaaskanker’

Tjitske had zelf kanker

Het verhaal van Karlijn staat minder ver van Tjitske Reidinga af dan iedereen eerst dacht. Zes jaar geleden werd er namelijk blaaskanker bij de actrice ontdekt. Voor de media heeft zij dit jarenlang verzwegen. In het geheim onderging ze meerdere operaties, waarna ze gelukkig gezond werd verklaard. Omdat het verhaal van de serie zo dichtbij kwam, waren de opnames best lastig voor haar: “Karlijn’s personage ligt vrij dicht bij mezelf en hoe ik reageer, en voor deze serie was ik toch weer negen of tien weken bezig met ziek zijn. Compleet met in de mri liggen en bestralingsscènes. Zwaar”, aldus de actrice.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: STORY | Beeld: Net5