Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Jouw old school Polly Pocket kan héél veel geld waard zijn!

Jouw old school Polly Pocket kan héél veel geld waard zijn!

Jouw old school Polly Pocket kan héél veel geld waard zijn!

Kun jij je Polly Pocket nog herinneren? In de jaren negentig waren meisjes er dol op, de kleine gekleurde doosjes – die deden denken aan je moeders compact powder – met daarin een minuscuul maar compleet poppenhuis. Voor wie destijds besloot het speelgoed op zolder op te bergen (want: leuk voor later), hebben we goed nieuws.

Lees ook
Aan hoeveel van deze nineties haartrends heb jij meegedaan?

Goed geld
Op Ebay wordt namelijk grof betaald voor de kleine doll houses van Mattel, tevens de fabrikant van Barbie. In Groot-Brittannië leverde het speelgoed onlangs maar liefst 8000 pond op, omgerekend zo’n 9000 euro. Da’s pas ‘leuk voor later’, niet?

De pockets moeten overigens wel in uiterst goede staat zijn, willen ze zulke bedragen in het laatje brengen. Of nog beter: ongebruikt in de originele verpakking.

Eurotekens
Een Polly Pocket doosje is niet het enige speelgoed dat je voor enorme bedragen kunt verkopen. Zo brengt een klassieke Barbie uit 1959 zomaar nog 7000 á 9000 euro op en kan een GameBoy, afhankelijk van de staat en het type, tot wel 1200 euro opleveren. Een Voor een Furby, die toen (1998) al niet de goedkoopste in het speelgoedschap was, wordt zo’n 700 euro betaald.

Misschien is het toch eens slim om die zolder uitmesten om te kijken wat je níet op de rommelmarkt verkocht hebt…

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Beeld: Instagram