Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Say what: neemt deze ster na dertig jaar (!) voorgoed afscheid van ‘GTST’?

Say what: neemt deze ster na dertig jaar (!) voorgoed afscheid van ‘GTST’?

Say what: neemt deze ster na dertig jaar (!) voorgoed afscheid van ‘GTST’?

Sommige acteurs gaan al zo lang mee, dat ze inmiddels haast tot het decor van ‘GTST’ behoren. Toch besluiten sommigen na jaren tóch afscheid te nemen van hun rol. Neem bijvoorbeeld het personage Sjors Langeveld (eerst gespeeld door Inge Schrama, daarna door Melissa Drost), dat maar liefst zeventien jaar te zien was in Meerdijk. Wie nog veel langer te zien is in de dagelijkse soap, is Laura Selmhorst – de rol van Jette van der Meij. Blijft zij wél nog even hangen? Het lijkt erop dat het zomaar kan gebeuren dat het niet lang meer duurt…

Laura Selmhorst in ‘GTST’

In de nieuwste aflevering van Goede Tijden, Zomer Tijden zijn het Ruud Feltkamp (Noud Alberts) en Jette van der Meij (Laura Selmhorst) die bij Froukje de Both aan tafel schuiven. Uiteraard kan de mijlpaal van de actrice niet onbesproken blijven. Al vanaf de eerste uitzending ooit is Jette te zien in de soap, wat betekent dat ze in oktober haar dertigjarige jubileum mag vieren.

Samen met Robert

Mocht Laura ooit afscheid moeten nemen van Meerdijk, dan weet Jette wel hoe ze dat voor zich ziet. “Ik heb altijd gedacht: Robert (Wilbert Gieske, red.) en Laura samen in Frankrijk, door een groot lavendelveld, met de armen om elkaar. Omdat ze toch weer met elkaar verder gaan leven”, vertelt ze in de online talkshow. “En dan staat er: en ze leefden nog lang en gelukkig.”

Wijnen in Frankrijk

Jette geeft – gelukkig voor alle fans – aan “zeker niet bezig te zijn met een vertrek”. “Maar ik weet natuurlijk ook dat ik ouder wordt en het een keer gaat gebeuren”, aldus de actrice. “Dus ik heb weleens nagedacht, hoe zou je dat nou leuk vinden. Het lijkt me geweldig als Robert en Laura samen hun oude dag gaan doorbrengen. Lekker aan de wijn in Frankrijk.”

Spoilers!

Zoals in iedere aflevering probeert Froukje weer te vissen naar de nodige spoilers van het aankomende seizoen. “Op dit moment gebeurt er iets in de serie wat bij Laura weer heel veel doet terugkomen over wat ze heeft meegemaakt, ook van haar verdriet”, antwoordt Jette. “Ze gaat er een deel van verwerken en misschien hoopt ze dat ze het voor eens en altijd kan verwerken, maar dat kan natuurlijk niet helemaal.”

Einde van Laura?

Daar houdt Jette het niet bij. “Daarnaast is het zo dat er ook weer een man in het leven van Laura komt, maar het is niet helemaal zeker of zij daarop zit te wachten”, vervolgt ze. Van der Meij sluit af met het misschien wel het spannendste gedeelte: “Het is ook zo dat Laura een ongeluk krijgt”. Zou dat het einde van haar personage betekenen? De tijd van onbezorgdheid is immers nooit voorbij in Meerdijk…

Lees ook
Makers ‘GTST’ trakteren op eerste beelden van nieuw seizoen: komt dít soapsetje weer bij elkaar?

Anders na de zomerstop

Sinds een aantal weken zijn de opnames van Neerlands langstlopende soap weer volop aan de gang, maar met de coronamaatregelen is het natuurlijk nog niet gedaan. Daarom hebben de makers van GTST het een en ander om moeten gooien. De verhaallijnen gaan er dan ook een stuk anders uitzien dan fans gewend zijn. Vanaf 31 augustus is de soap weer op televisie te zien.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Onze lieve #Jette is jarig! ?? Feliciteer haar met een ❤️! #happybirthday #feest #confetti #party #soapqueen #gtst

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

? Wacht… wat gebeurde er allemaal? #Valentijn #Amelie #gtst

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

Bron: RTL Nieuws | Beeld: RTL, Instagram