Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Jan Terlouw: ‘Het touwtje moet weer uit de brievenbus’

Jan Terlouw: ‘Het touwtje moet weer uit de brievenbus’

Jan Terlouw: ‘Het touwtje moet weer uit de brievenbus’

Oud-politicus Jan Terlouw schoof gisteravond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk tijdens De Wereld Draait Door. Daar ontroerde hij heel Nederland met een betoog over vertrouwen. ‘Het touwtje moet weer uit de brievenbus!’

Vertrouwen als redmiddel
De 85-jarige kinderboekenschrijver en politicus hield een betoog, waarin hij zijn zorgen uitte over het vertrouwen in de Nederlandse samenleving. Terlouw pleitte in zijn emotionele toespraak voor meer vertrouwen, zowel vanuit burgers als politici. De tijd waarin het touwtje uit de brievenbus hangt, moet volgens Jan terugkomen. Dit was volgens hem de tijd dat men elkaar vertrouwde. Want vertrouwen is volgens de oud-politicus de oorzaak van heel veel problemen die momenteel spelen in Nederland.

Applaus
Na het betoog kreeg Terlouw een lang applaus vanuit de studio, wat de spreker zichtbaar raakte. Kijkers van De Wereld Draait Door spraken vol lof over het betoog van Terlouw. Op Twitter was het fragment dan ook een hot topic, en het ene compliment na het andere werd het internet op geslingerd.

 

Shoppen is altijd een goed idee