Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers ‘De TV Kantine’ vragen zich massaal af wie Jan Smit imiteerde en dít is het antwoord

Kijkers ‘De TV Kantine’ vragen zich massaal af wie Jan Smit imiteerde en dít is het antwoord

Thuis & wonen
Kijkers ‘De TV Kantine’ vragen zich massaal af wie Jan Smit imiteerde en dít is het antwoord

Iedere donderdagavond kunnen fans van ‘De TV Kantine’ weer hun hart ophalen en gegarandeerd een klein uurtje lachen. Maar zo’n aflevering met nieuwe persiflages kan soms ook een hoop vragen oproepen. Want wie zagen we gisteren als Jan Smit in het programma?

De TV Kantine

In De TV Kantine vermomt het televisieduo Carlo en Irene zich als andere BN’ers, en worden ook andere bekende gezichten ingeschakeld om imitaties op zich te nemen. In de meeste gevallen is vrijwel meteen te zien welke acteur de persiflage doet, maar soms blijft het gissen.

Wie o wie speelt Jan Smit?

Ook in het geval van Jan Smit vroegen kijkers van De TV Kantine zich massaal af wie er in de huid was gekropen van de zanger. Hij passeerde de revue gezien er in het populaire programma van Carlo en Irene aandacht werd besteed aan Beste Zangers, waar de Volendammer het boegbeeld van is. “Wie was nou Jan Smit?”, klinkt het op Twitter. Wel waren kijkers het er unaniem over eens dat de zanger niet beter geïmiteerd had kunnen worden. “Wat geniaal gedaan!”

De tekst gaat verder onder de tweets.

Jan Smit in ‘De TV Kantine’

Degene die de zanger zo goed wist te kopiëren, was Nick Stricker. Je kunt hem kennen van zijn deelname aan het RTL-programma My Name Is, waar hij het in 2010 wist te schoppen tot de halve finale. En terecht, want hij lijkt niet alleen als Jan, maar klínkt ook als Jan.

De tekst gaat verder onder de video.

En Martien is…

Ook bleef het tot een week geleden een raadsel wie Martien Meiland had geïmiteerd voor De TV Kantine. Namen als Fred van Leer, Koos van Plateringen en zelfs Arjen Lubach passeerden de revue, maar geen van allen bleek de rol vertolkt te hebben. Wie dan wel? Niemand minder dan Björn de Vries was erin geslaagd om de kasteelheer steengoed na te doen. Hoewel bij het horen van deze naam misschien niet meteen een belletje gaat rinkelen, werd deze Walibi-acteur – die je misschien kent van zijn TikTok-filmpjes – al eerder geroemd om zijn Martien-imitatie. Niet zo gek dus, dat hij nu weer gekozen werd.

Lees ook
Mystery solved: déze acteur imiteert Martien Meiland in ‘De TV Kantine’

Steengoed seizoen

Niet alleen Nick Stricker en Björn de Vries kunnen rekenen op een storm aan complimenten voor hun persiflages. Kijkers van De TV Kantine noemen het huidige seizoen van het programma “ijzersterk”.

Heb je de aflevering gemist? Je kunt ‘m hier terugkijken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter | Beeld: still

Shoppen is altijd een goed idee