Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > NPO komt met nóg een ijzersterkte serie die je niet wil missen: ‘It’s A Sin’ al bíjna te zien in Nederland

NPO komt met nóg een ijzersterkte serie die je niet wil missen: ‘It’s A Sin’ al bíjna te zien in Nederland

NPO komt met nóg een ijzersterkte serie die je niet wil missen: ‘It’s A Sin’ al bíjna te zien in Nederland

De NPO is lekker bezig. Nadat maandag bekend werd dat we (heel) binnenkort kunnen gaan genieten van déze romantische bekroonde dramaserie, is zojuist onthuld dat er nóg een bingeparel op de buis verschijnt waar je al vanaf 2 augustus naar kunt kijken.

‘It’s a Sin’ kijken

De VPRO gaat de populaire serie It’s a Sin uitzenden. Het verhaal draait, net als in de prachtige Netflix-serie Pose, om de aidscrisis in de jaren 80. De serie is al langere tijd te zien op streamingsdienst NPO Plus, maar vanaf 2 augustus ook op televisie voor mensen zonder abonnement.

Seks

It’s a Sin, een dramaserie, speelt zich af tussen 1981 en 1991 en volgt een groep Britse homoseksuele vrienden. Ze trekken naar het bruisende Londen om daar hun vleugels uit te slaan, iets wat thuis niet kan. Maar dan komt er AIDS, een onbekende ziekte die voor veel angst en onzekerheid zorgt.

Cast

De hoofdrollen worden vertolkt door Olly Alexander (de zanger van de succesvolle band Years & Years), Omari Douglas, Callum Scott Howells, Nathaniel Curtis en Lydia West. Bijrollen zijn er voor Keeley Hawes, Stephen Fry en niemand minder dan Neil Patrick Harris, de grote ster uit How I Met Your Mother.

Lees ook
De gigantische piemel van Brad in Sex/Life blijkt tóch prothese

Ben je er klaar voor?

In het Verenigd Koninkrijk is de miniserie, die vanaf 22 januari te zien is, enorm populair. Daar werden de vijf afleveringen afgelopen januari en februari uitgezonden en werd het in no time de best bekeken serie. Helaas, maar vijf afleveringen ja. Dat hebben we te danken aan het feit dat streamingsdienst Channel 4 de enige was die het aandurfde een serie met dit thema te maken. Voorwaarde was wel dat de acht geplande afleveringen werden teruggebracht tot vijf. Nou ja, iets is beter dan niets en nu mag Nederland er aan geloven. It’s a Sin is vanaf maandag 2 augustus elke dag te zien om 22.00 uur bij VPRO op NPO 3.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Still