Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Fijn (lunch)recept: Italiaanse wraps met tonijn, rucola en fricandeau

Fijn (lunch)recept: Italiaanse wraps met tonijn, rucola en fricandeau

Thuis & wonen
Fijn (lunch)recept: Italiaanse wraps met tonijn, rucola en fricandeau

Als je denkt aan wraps, denk je misschien direct aan wraps in een Mexicaans jasje. Maar je kunt ze op veel meer manieren beleggen. Zo zijn ze bijvoorbeeld ook hartstikke smakelijk met wat kruidenkaas, zalm en ijsbergsla. En wat dacht je van deze Italiaanse variant met tonijn, rucola en fricandeau? 

Lees ook: Lekker en makkelijk recept: Mexicaanse aardappelsalade

Naast het feit dat wraps ontzettend veelzijdig (en lekker!) te beleggen zijn, kun je ze ook heel makkelijk meenemen. Rol ‘m in aluminiumfolie en neem ‘m mee als lunch, of snijd de wrap in stukjes om ‘m vervolgens in een bakje mee te nemen naar een picknick. Genieten!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 blikken tonijn op olie
  • 4 el mayonaise
  • 1 el dijon mosterd
  • 2 tl kappertjes
  • 3 takjes peterselie, fijngesneden
  • 4 tortillawraps
  • 100 g rucola
  • 300 g fricandeau, kalfs
  • 3 sprietjes bieslook, fijngesneden
  • 100 g cherrytomaatjes, gehalveerd

Bereiding:

  1. Meng de tonijn en de olie met de mayonaise en mosterd.
  2. Als het te dik blijft kun je wat water toevoegen. Voor een gladde saus pureer je hem met een staafmixer.
  3. Meng de kappertjes en de peterselie erdoor.
  4. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk ze met een deel van de saus en verdeel er de rucola en het kalfsvlees over.
  5. Garneer met de rest van de saus en bestrooi met de bieslook. Rol de tortilla’s op en serveer met wat cherrytomaatjes.

Bron/beeld: CookLoveShare

Shoppen is altijd een goed idee