Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Italiaanse koude pastasalade

Italiaanse koude pastasalade

Thuis & wonen
Italiaanse koude pastasalade

Ondanks dat het nog niet zo’n mooi weer is, smaakt een koude salade toch lekker! Deze keer een heerlijk recept voor een Italiaanse koude pastasalade met pesto, mozzarella, cherrytomaatjes, pijnboompitjes en gerookte kipreepjes. 

Tijd: 10 min. + ongeveer 10 min. koken
Recept voor 2 personen

Dit heb je nodig:  

  • 150 gram fusili (of een andere pasta)
  • 100 gram gerookte kipreepjes
  • 2/3 eetlepels Italiaanse (pesto)dressing, zelfgemaakt of kant-en-klaar of 2/3 theelepels pesto
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 bolletje mozzarella
  • pijnboompitten
  • 2 handen rucola
  • snufje zout en peper
  • eventueel nog geraspte parmezaanse kaas

Zo maak je het:

Begin met het opzetten van een pan water voor de pasta. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in vieren en het bolletje mozzarella in kleine stukjes.

Als het water kookt, voeg je de pasta toe en kook je deze volgens de gebruiksaanwijzing. Als de pasta klaar is, giet je deze af en spoel je deze meteen koud met water uit de kraan. Doe de pasta in een grote kom en voeg als eerste de pesto(dressing) toe.

Roer de pasta goed door zodat de dressing goed verdeeld is. Voeg daarna de cherrytomaatjes, de stukjes mozzarella, de kipreepjes, de rucola en de pijnboompitten toe.

Meng alles nogmaals goed door elkaar. Breng eventueel de pasta salade op smaak met parmezaanse kaas en een snufje zout en peper. Bewaar de pasta salade in de koelkast totdat je hem wilt serveren.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

 

Shoppen is altijd een goed idee