Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit is dé decoratieregel die je moet volgen om je huis stijlvol in te richten

Dit is dé decoratieregel die je moet volgen om je huis stijlvol in te richten

Dit is dé decoratieregel die je moet volgen om je huis stijlvol in te richten

Is het je al opgevallen hoe een opsomming in een zin heel vaak drie delen heeft? Of hoe onze artikels in de vorm van lijstjes bijna altijd een oneven aantal puntjes hebben? Dat is niet toevallig. Ons brein ziet oneven getallen – en dan vooral het getal drie – als aantrekkelijk. En dat kan je het beste onthouden als je je huis  gaat decoreren.

De regel van drie

Interieurdesigners noemen de regel The Power of Three. Meubels, kleuren, planten, lijstjes, enzovoort: doe het in drievoud en het zal er aangenaam en stijlvol uitzien. Je hebt dus letterlijk in één-twee-drie een mooi interieur!

Drie kleuren

In je interieur kies je het best voor drie kleuren. Als je smaak eerder sober is, ga je voor drie neutrale kleuren of zelfs drie tinten van dezelfde kleur. Voor een hippere look, kies je twee neutrale kleuren en een accentkleur (of twee accentkleuren, als je durft), zoals het roségoud hieronder.

afbeelding via www.decoholic.org

Drie elementen op de koffietafel

Drie elementen van verschillende hoogte maken je koffietafel helemaal Pinterestwaardig. Zo kan je bijvoorbeeld een stapel boeken combineren met een vaasje en een geurkaars.

Afbeelding via www.kathykuohome.org

Drie niveaus

Je kan in je interieur spelen met niveaus, bij voorkeur natuurlijk een oneven aantal. Zo kan je een plant op de grond of je salontafel, een op de kast en een op een wandrekje zetten.

Afbeelding via www.frenchyfancy.com

Drie elementen aan de muur

Of het nu fotolijstjes, schilderijtjes of kapstokken zijn, drie elementen aan de muur is altijd mooier dan twee.

Afbeelding via www.jessicagordonryan.com

Drie soorten kussens op de bank

Je kan de regel van de drie tot in de kleinste details doortrekken, zelfs tot de kussens en dekens op je bank. Een combinatie van drie kleuren of patroontjes is ook daar perfect.

kussens

 

Bekijk ook:

Copyright: Eline Debie