Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit is de beste bewaarplek voor koffie

Dit is de beste bewaarplek voor koffie

Dit is de beste bewaarplek voor koffie

Hallo coffee addict, even opletten! Ben jij zo iemand die heeft geïnvesteerd in een dure koffiemachine, haar eigen koffieboontjes maalt en gerust een halfuur omfietst om de aller- allerbeste koffiebonen in te kopen voor een prijs per kilo die je niet hardop zegt? Dan moet je zeker even verder lezen.

coffee

Jij bewaart je koffiebonen vast in de verpakking met sluitclip, of in zo’n gezellig koffieblik, in de buurt van je koffiemachine. Zodat je ze altijd in de buurt hebt, toch? Wrong!

De beste plek voor je koffiebonen is… in de vriezer. Huh? Dat zit zo:

Koffie kan slecht tegen vocht. Als je de bonen in de koelkast bewaart, zoals veel mensen doen, worden ze vochtig en dat tast de smaak aan. Hetzelfde risico loop je door de bonen op je aanrecht of in de buurt van je machine te laten staan, omdat het daar ook vaak in aanraking zal komen met water.

Luchtdicht

Je keukenkastje is ook geen goed idee, dat staat immers vaak vol met andere sterk geurende producten, zoals kruiden en olies, die de smaak kunnen aantasten.

Wil je dus je koffie-perfectionisme doorvoeren tot het allerhoogste niveau, zorg dan dat je je koffiebonen in de vriezer bewaart, in een luchtdichte verpakking. Dan is de lucht het meest droog en de invloed van andere geuren minimaal.

Wel goed in de gaten houden wanneer je een verse lading moet laten ontdooien, want voor je het weet zit je zonder je ochtendkoffie. Noooooooo!

coffee2

 

Lees ook:

Bron: Nina.be // Afbeeldingen: giphy