Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Invriezen? Dit moet je weten!

Invriezen? Dit moet je weten!

Thuis & wonen
Invriezen? Dit moet je weten!

Invriezen is oh, zo handig, maar hoelang kun je ingevroren vlees bewaren? En hoe vries je groenten in? Handige tips!

Hoelang kun je iets in de vriezer bewaren?

Vleeswaren en vis: 3 maanden Kip en rauw rundvlees: 9 maanden Groenten: 12 maanden Boter en kaas: 2 maanden

Nooit invriezen

* Restjes vlees van het barbecuen of gourmetten * Filet américain * Rauwe mosselen * Rauwe en gekookte eieren * Salades

Groenten in de vriezer?

Dat kan, maar dan moet je ze wel eerst even blancheren. Dit betekent dat je de groenten één à drie minuten in kokend water doet. De enzymen die ervoor kunnen zorgen dat de groenten bederven, zijn daarna niet meer actief. Koel de groenten af in koud water en vries ze daarna in. Haal je de groenten uit de vriezer en wil je ze koken? Vergeet dan niet de blancheertijd van de kooktijd af te trekken.

Handige porties

Verdeel vlees en kip in kleine porties en verpak het zo dat het weinig plek inneemt in de vriezer. Gehakt kun je platrollen met de deegroller en kip voor het invriezen in stukjes snijden.

Voorzichtig!

Als iets eenmaal is ontdooid, kun je het niet opnieuw invriezen. De kans is dan namelijk groot dat er veel meer bacteriën inzitten. Je kunt ontdooid vlees wel bakken en daarna invriezen. Door het bakken gaan alle bacteriën dood.

 

Lees ook: Tips voor de beste koelkast-indeling!

Shoppen is altijd een goed idee