Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Interview met Pauline, Uit Pauline’s Keuken

Interview met Pauline, Uit Pauline’s Keuken

Thuis & wonen
Interview met Pauline, Uit Pauline’s Keuken

Uit Pauline’s Keuken is dé plek voor foodlovers en ook in het prachtige boek Uit Pauline’s Keuken wordt er oneindig gevarieerd. Flair sprak met Pauline Weuring over het succes van haar keuken, haar blog, haar boeken en de toekomst. 

Hoe is het blog Uit Pauline’s Keuken ontstaan?

‘In november blog ik alweer 5 jaar. Ik was destijds een van de eerste foodbloggers van Nederland. Het is idee is uit een hobby ontstaan. Ik kookte van kleins af aan altijd al heel graag, koekjes bakken met mijn oma en thuis allemaal lekkere dingetjes maken. Het was mijn zusje die op het idee kwam om een blog te beginnen ‘want je kookt zo graag’ en iedereen vroeg om recepten. Het is begonnen voor vrienden, familie, een plekje voor mijzelf en mijn recepten. Ik had nooit gedacht dat het zo groot en succesvol zou worden, ik deed het puur voor de fun.’

Waar haal je inspiratie voor recepten vandaan?

‘Ik denk in eten, zeg ik altijd en dat is ook écht zo. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat ben ik bezig met eten. Ik doe ook veel inspiratie op tijdens vakantie. Dan ga ik gerechten namaken in mijn eigen keuken en probeer ik het zo identiek mogelijk te maken. En op menukaarten in restaurants kijken! Dan denk ik: leuke combi, dat ga ik ook eens proberen. Door het alleen een keer geproefd te hebben ga ik er vervolgens zelf thuis mee aan de slag, op gevoel. En natuurlijk Pinterest, daar vind je heel veel lekkere dingen.’

Wat is jouw favoriete recept uit het boek Uit Pauline’s Keuken?

‘Het allerlekkerste vind ik wel de Banoffee Pavlova, het ultieme toetje! Met karamel, banaan, slagroom en eiwit schuim… En ik ben dol op Flammkuchen!’

Stel, je mag maar één keukengerei gebruiken. Welke zou dat zijn?

‘Een mes. Een goed mes. Eigenlijk ben ik heel erg van het koken met basics. Een goed mes, een fijne rasp en een staafmixer set met hakmolentjes… Daar deed ik alles in! Inmiddels heb ik wat meer professionele keukenmachines, maar ik geloof heel erg in lekker kokkerellen met weinig apparatuur.’

Met wie zou jij weleens samen achter het fornuis willen staan?

‘Donna Hay. Ik ben echt al jaren fan van haar. En ik heb haar al eens mogen interviewen en was daar enigszins zenuwachtig voor. Ik vind haar gewoon heel toegankelijk en haar recepten zijn heel erg fijn om te maken. En ook de fotografie vind ik altijd fantastisch. Dus als ik het even niet meer weet, of inspiratie wil opdoen, grijp ik steevast naar een boek van Donna Hay. Ik heb de hele collectie!’

Wat is het lekkerste wat je ooit gegeten hebt?

‘Ik heb zoveel lekkere dingen gegeten. Ik houd vooral heel erg van comfort food, dus als ik in Griekenland een geweldige moussaka eet, word ik heel gelukkig. Of in Italië, een heerlijke verse pasta. Gewoon lekker alledaags eten, gemaakt met goede ingrediënten. Heel fancy eten met een snufje van dit en een druppeltje van dat, is ook een hele beleving natuurlijk. Maar het meest gelukkig word ik van écht comfort food.’

Wat brengt de toekomst?

‘De afgelopen twee jaar waren voor mij een rollercoaster. Er is zo veel op mijn pad gekomen. Ik wilde graag een boek maken en van mijn blog mijn werk maken. Ik heb in tijdschriften gestaan en ben op televisie geweest. Ik heb van alles mogen doen. Ik hoop dat ik het plezier wat ik nu heb, mag blijven houden en ook mensen mag blijven inspireren. Dat ik nieuwe content kan blijven maken en vooral ook de kwaliteit weet te behouden. Vaak willen mensen samenwerken – en dat is ook leuk – maar het meest gelukkig word ik van zelf recepten bedenken en leuke series qua food. Ik hoop dat ik dit nog een tijdje zo mag blijven doen!’

 

Uit Pauline’s Keuken, het boek

Het boek Uit Pauline’s Keuken is écht een boek dat vies mag worden in de keuken en waar je op zondag heerlijk mee op de bank ploft. De recepten zijn gemakkelijk en in no time klaar. Want koken moet leuk zijn en vooral niet te ingewikkeld! Lazy sunday-ontbijtjes, gezonde salades en eenvoudige, maar lekkere maaltijden voor doordeweeks, om je vingers bij af te likken. Daarnaast deelt Pauline haar tips voor het geven van de ultieme dinner party, de basisvoorraad die je átijd in huis moet hebben en fancy hotspots die je niet mag missen. Het boek is te bestellen via Bol.com (€ 17,50)

Win!

Wil je kans maken op het boek Uit Pauline’s KeukenFlair mag 10 exemplaren weggeven. Doe mee, vul het formulier hieronder in om kans te maken!

Shoppen is altijd een goed idee