Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Internettrend: katten in kaders

Internettrend: katten in kaders

Internettrend: katten in kaders

Een nieuw experiment onder kattenbaasjes. Plak met tape een vierkant op de grond en je kat gaat er vanzelf in zitten. Werkt het ook bij jouw kat?

Lees ook: 13 Boze katten die je geheid zullen doen lachen

Zijn er eigenzinniger huisdieren dan katten? Ze gaan volledig hun eigen gang, kruipen door de kleine kiertjes en nemen met een stalen koppie op de onmogelijkste plekken plaats, onder het motto If it fits, I sits. Googel hierop en je bent uren zoet met de lolligste foto’s. En als je toch gniffelend aan het surfen bent, zoek dan even verder op ‘cat in tape square’. Wat het is? Een experiment dat we het best kunnen omschrijven als ‘katten in kaders’, dat het hele internet overneemt.

Het begon allemaal met deze tweet van Danielle Matheson:

Zij ontving een bericht van haar moeder die een idee uitprobeerde dat ze op Pinterest was tegengekomen. Zij had gelezen dat als je met tape een vierkant op de grond maakt, je kat erin gaat zitten.

Andere katteneigenaren gingen massaal aan de slag met dit experiment en het bleek ook bij hen te kloppen. De ene na de andere kat stapt, na een voorzichtig onderzoek, in het vierkant en blijft daar vervolgens een tijdje zitten. Jouw kat ook?

Bron: Press Association