Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Instagram onder vuur na verwijderen foto van kindje met gezichtsafwijking

Instagram onder vuur na verwijderen foto van kindje met gezichtsafwijking

Instagram onder vuur na verwijderen foto van kindje met gezichtsafwijking

De Britse blogger Charlie Beswick plaatste onlangs een foto op Instagram, waarop ze te zien is met haar zoontje. Het jochie heeft een gezichtsafwijking. Tot haar grote verbazing werd het familiekiekje van Instagram verwijderd, omdat de foto niet aan de richtlijnen van Instagram zou voldoen.

Lees ook: Kaviaar lippen zijn de nieuwste trend op Instagram

Beswick blogt dagelijks over haar leven als moeder van een kindje met een afwijking. Haar zoontje heeft het Goldenhar syndroom, waardoor hij een oog mist en een scheefhangend gezicht heeft. Normaal gesproken draagt hij een oogprothese, maar die heeft hij op deze foto niet in.

Dat zorgde ervoor dat de foto verwijderd werd,  omdat het plaatje door een Instagramgebruiker als ‘ongepast’ was gerapporteerd. En dat is bij Beswick in het verkeerde keelgat geschoten. De moeder heeft de foto daarom opnieuw geplaatst, met als onderschrift: ‘Dit is zijn gezicht. Als je het vervelend vindt om naar te kijken, dan scroll je maar gewoon verder. Schaam je!’

Na een oproep om steun via Instagram, Facebook en Twitter, heeft de moeder veel bijval gekregen. De post is inmiddels al ruim vijftigduizend keer gedeeld. En vooralsnog is de foto niet van Instagram verwijderd.

Bekijk de foto hieronder.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: RTL. Beeld: Instagram @ouralteredlife