Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Halleluja! Instagram komt met handige nieuwe functie

Halleluja! Instagram komt met handige nieuwe functie

Thuis & wonen
Halleluja! Instagram komt met handige nieuwe functie

Om mode-, beauty- en interieurinspiratie op te doen, door de kiekjes van je vriendinnen (én BN’ers én je ex) heen te scrollen en zelf naar hartelust te posten: eerlijk is eerlijk, Instagram is een verslavende app. Klik jij bij ieder gezellig account dat je tegenkomt op ‘volgen’ en mis je daardoor posts die je juist wél zou willen zien? Dan komt het sociale medium met een handige functie voor jou.

Instagram laat gebruikers in een nieuw overzicht zien met wie ze de afgelopen drie maanden het minst contact hebben gehad, maakt het bedrijf donderdag op Twitter bekend. Met de nieuwe functie kunnen gebruikers van de app makkelijker selecteren welke accounts ze willen ontvolgen.

Interactie

Instagram-gebruikers kunnen via hun profiel kijken wie ze volgen en door welke accounts ze gevolgd worden. Daar laat de applicatie nu zien met welke accounts de gebruiker de afgelopen drie maanden de minste interactie mee heeft gehad en kan de gebruiker zien welke accounts het vaakst in hun feed voorkomen. Deze accounts kunnen ze vervolgens meteen ontvolgen.

Dempen

Gebruikers kunnen ook accounts ‘dempen’ die ze nog wel willen blijven volgen maar niet meer in hun tijdlijn willen zien. Het is andersom niet mogelijk om te kijken wie van jouw volgers het vaakst op jouw berichten heeft gereageerd.

Lees ook
Digitale detox op vakantie? Zó pak je dat het best aan

Makkelijker maken

“Instagram wil je dichter bij de mensen brengen waar je om geeft, maar we weten dat je interesses en relaties in de loop van de tijd kunnen evolueren en veranderen”, zegt een woordvoerder tegen TechCrunch. “We willen het makkelijker maken om de accounts die je volgt op Instagram te beheren, zodat deze je huidige connecties en interesses het best vertegenwoordigen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Pexels

Shoppen is altijd een goed idee