Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > “Ik was immers Alex”

“Ik was immers Alex”

“Ik was immers Alex”

Alex Klaassen (38) vertelt deze week in Flair over zijn plotselinge burn-out. ”Uren, dagen, weken achtereen keek ik, in een vergeefse hang naar 1 uchtigheid, naar dvd’s van Friends. Zonder te lachen.” Hoe kwam hij hier over heen? 

F40-Alex-Klaasen_9764

 

“Paniekaanvallen op het podium waren niet nieuw voor me. Bij de meeste collega’s verdwijnen de zenuwen zodra ze opgaan, maar ik blijf me er continu van bewust waar ik sta. Midden in de show kunnen ineens de vlekken in mijn nek schieten: oh nee, al deze mensen zitten gewoon écht naar me te kijken! Toen ik aan Toon begon, werden de aanvallen intenser en frequenter. Ik zweette als een otter en was bang om dood neer te vallen, maar niemand had iets door. Blijkbaar kon ik mijn paniek goed verbergen. maar het was verre van gezond. mijn lichaam stond strak gespannen, ik hyperventileerde, sliep slecht en werd vergeetachtig op alle fronten. Ik kon mijn teksten niet meer onthouden en als ik thuis de trap afliep om iets te pakken, was ik beneden alweer vergeten wat ik daar kwam doen. Of nog suffer: ik stopte mijn vuile sokken in de koelkast en mijn sleutelbos in de wasmachine.”

Erkent Alex uiteindelijk zijn burn-out en wat doet hij er aan? Gaat hij door met zijn shows of stopt hij met spelen? Gunt hij zichzelf de rust die hij nodig heeft of eist hij het onkenbare van zijn lichaam? Het antwoord op deze nog meer vragen lees je in Flair 40, vanaf 24 september in de winkel.