Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers ‘DWDD’ woedend na ‘respectloos en gênant’ gesprek met Ilse DeLange

Kijkers ‘DWDD’ woedend na ‘respectloos en gênant’ gesprek met Ilse DeLange

Thuis & wonen
Kijkers ‘DWDD’ woedend na ‘respectloos en gênant’ gesprek met Ilse DeLange

Toen Ilse DeLange (42) dinsdagavond aan tafel schoof in ‘De Wereld Draait Door’ (DWDD), kreeg ze niet alleen een aantal vragen op zich afgevuurd van Matthijs van Nieuwkerk (59) maar werd haar ook het vuur aan de schenen gelegd door Hugo Borst (57). Het gesprek met de schrijver en voetbalanalist viel alleen niet in goede aarde bij de kijkers van de talkshow, en dat is nog zacht uitgedrukt.

Maandagavond werden de Edisons uitgereikt en mocht Ilse een beeldje in ontvangst nemen voor haar album Gravel & Dust. Ze viel voor de negende keer in de prijzen, een feit dat bij Hugo een opmerkelijke vraag deed opborrelen. “Het is de negende hè, straks krijg je de tiende en de elfde”, begon hij in de uitzending van De Wereld Draait Door. “Ik zeg je: ik kom veel voetballers tegen, veel sporters, die belanden op een gegeven moment in een zwart gat. Er is straks niks meer voor je te winnen, dan heb je je twaalfde en je dertiende Edison, wat moet je dan nog?”

‘Alleen beroemd in ons kikkerlandje’

Hoewel de zangeres deze vraag waarschijnlijk niet zag aankomen, liet ze zich niet van haar stuk brengen. “Je maakt geen muziek voor de prijzen. Je maakt muziek voor jezelf als het goed is, zo ben je begonnen”, reageerde ze. Maar dat was nog niet alles van Hugo’s kant – die overigens ook benadrukt dat Ilse ‘alleen’ beroemd is in Nederland, een “kikkerlandje”. “Straks gaat de tijd een rol spelen en dan word je een oudere vrouw, heeft dat nog invloed op jouw optredens?”, vraagt hij zich doodleuk af. Ook hier had DeLange het perfecte weerwoord op. “Ik denk dat het alleen maar interessanter wordt. Ik denk zeker met dit soort muziek, dat wordt alleen maar puurder, je wordt steeds meer jezelf.”

Lees ook
Nieuwe klap voor NPO: Matthijs van Nieuwkerk kondigt definitief vertrek bij ‘DWDD’ aan

Go Ilse DeLange

Op Twitter lieten kijkers van De Wereld Draait Door massaal van zich horen en merkten ze vooral op dat de opmerkingen van Hugo absoluut niet door de beugel konden. Het gesprek wordt “zeldzaam respectloos” en zelfs “gênant” genoemd. Ilse krijgt daarentegen een hoop lovende woorden over zich heen. “Ze is geweldig”, klinkt het.

Heb je de aflevering gemist en wil je ‘m terugkijken? Dat kan hier.

Matthijs vertrekt

Woensdagochtend heeft Matthijs van Nieuwkerk zijn vertrek bij De Wereld Draait Door (DWDD) aangekondigd, zo hebben ingewijden gemeld nadat de redactie van de BNNVARA-talkshow was ingelicht. Van Nieuwkerk maakt dit tv-seizoen nog wel af. “DWDD was een weergaloos avontuur, waarin ik veel dromen heb zien uitkomen”, aldus de presentator na het bekendmaken van het grote nieuws. “We hebben in die dagelijkse driekwartier televisie veel bedacht, veel gedurfd, veel voor mekaar gebokst. Nu wil ik het roer nog een keer omgooien. Ik hijs de zeilen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide.nl | Beeld: still

Shoppen is altijd een goed idee