Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > IKEA-fanaten, het mag weer! IKEA gaat open voor winkelen op afspraak

IKEA-fanaten, het mag weer! IKEA gaat open voor winkelen op afspraak

IKEA-fanaten, het mag weer! IKEA gaat open voor winkelen op afspraak

Heb jij echt dringend een Kallax-kast of Raskog-trolley nodig? Wait no more! IKEA heeft bekendgemaakt dat ook zij de winkels weer gaan openen. Vanaf dinsdag 16 maart  kunnen klanten op afspraak komen winkelen.

Drie kwartier shoppen

Vanaf aanstaande maandag 15 maart kun je online een tijdslot van 45 minuten boeken. Elke drie kwartier mogen er vijftig klanten per filiaal naar binnen. Vanzelfsprekend moet je je tijdens het winkelen wel aan alle geldende coronamaatregelen houden en voldoende afstand houden van de andere klanten. Ook gaat er een gezondheidscheck aan het winkelen vooraf, laat een woordvoerder weten aan de Telegraaf.

In je eentje

Dus… shoppen maar! Er zijn wel een aantal mitsen en maren. Zo mag je echt alleen in je eentje naar binnen; daarop worden geen uitzonderingen gemaakt, zegt de woordvoerder. Je mag dus ook je kind of baby niet meenemen. Daarnaast is het nog niet mogelijk om producten te retourneren in de winkel. Het openen van de winkels is vooral bedoeld voor klanten die bijvoorbeeld gebruik willen maken voor de planservices voor een nieuwe keuken, badkamer, of een grote wandkast, of voor mensen die een aantal zitbanken of bedden willen uitproberen.

Lees ook
Shoppen maar! Ook déze ketens openen dankzij bijschaving maatregelen nu tóch al hun deuren

Weinig zoden aan de dijk

Het zal best een beetje vreemd voelen om met zo weinig klanten door zo’n grote winkel te dwalen. Zal je überhaupt andere mensen tegenkomen? Ikea beseft maar al te goed dat het om een klein aantal klanten gaat. “Het is slechts een fractie van hoeveel klanten we normaliter verwelkomen op een dag. Met gemiddeld 25.000 vierkante meter per winkel zetten vijftig klanten per keer nog steeds weinig zoden aan de dijk. We blijven streven naar een volledige heropening,” aldus de woordvoerder in de Telegraaf.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: Brunopress