Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers verdeeld over ‘Ik Vertrek’-gezin de Boerkampies in ‘Hoe gaat het met’: ‘Dit is Ik Vertrek-onwaardig’

Kijkers verdeeld over ‘Ik Vertrek’-gezin de Boerkampies in ‘Hoe gaat het met’: ‘Dit is Ik Vertrek-onwaardig’

Kijkers verdeeld over ‘Ik Vertrek’-gezin de Boerkampies in ‘Hoe gaat het met’: ‘Dit is Ik Vertrek-onwaardig’

Ruim 2,4 miljoen mensen zagen gisteravond hoe het het ‘Ik Vertrek’-gezin ‘de Boerkampies’ verging in Italië in ‘Hoe gaat het met’. Daar vertrokken ze in 2006 naartoe om er hun eigen bed & breakfast te beginnen. Dat ging goed en er volgde een ‘agriturismo’. Maar de Twelloërs hadden nog grotere dromen: het openen van een groot beach resort. In de uitzending van dinsdag zagen we hoe dat met vallen en opstaan werd gerealiseerd op een bijzondere locatie aan de Italiaanse kust.

Leven op de rails

Alwin en Bionda Boerkamp voelen zich met hun drie zoons Mike, Robbie en Jim op en top thuis in Italië. Met inmiddels bijna vijftien jaar ervaring in het land durfden ze het aan en groots project te beginnen: het bouwen van een resort aan het strand met 55 luxe safaritenten, een zwembad en een beach bar. Er werd een braakliggend terrein gekocht waar het allemaal moest gaan gebeuren. Pal aan het strand, maar wel met een spoorlijn die het te bouwen resort doorkruist. Gedurfd, maar de Boerkampies gaan ervoor.

Tegenslagen

Helaas verliep de bouw van het resort niet geheel volgens plan. Naast dat de uitbraak van het coronavirus in het vorig jaar zwaar getroffen Italië ervoor zorgde dat de bouw niet op tijd kon beginnen, waren er ook problemen met het rond krijgen van hun lening bij de bank en de spoorwegmaatschappij die hun plannen dwarsboomde. Het prachtige groen bij de spoorweg waar Bionda zo gek op was moet ineens worden gekapt en met de bouw van de beach bar moet ook abrupt worden gestopt.

Eindelijk open

Dat zorgt niet alleen voor extra hoge kosten, maar ook voor het compleet mislopen van het hoogseizoen. Er wordt voor meer dan 300.000 euro aan reserveringen geannuleerd, waardoor er onder meer moet worden gewacht met de bouw van het zwembad. Gelukkig kan er natuurlijk wel gewoon gezwommen worden in de zee en eind augustus kan een deel van het park eindelijk open voor de eerste gasten. Die vinden de verblijven prachtig en over de treinrails in hun ‘achtertuin’ horen we opmerkelijk genoeg niemand. Alleen de zee is wat lawaaierig, dus daar ligt nog een verbeterpuntje voor de familie (hahah, hoe dan).

Gemengde reacties

De kijkers zijn verdeeld over wat de familie Boerkamp heeft neergezet. Er is volop lof voor hun doorzettingsvermogen en het enthousiasme van het gezin, maar niet iedereen zou een vakantie boeken op het resort. Want wie gaat er nou kamperen met een spoorlijn naast z’n tent? Ook ontdekken meerdere kijkers wat een weekje op ‘Boerkamp Beach’ moet kosten: zo’n 2000 euro in het hoogseizoen. Sommigen laten weten voor datzelfde geld liever in een privé villa met zwembad te bivakkeren.

Lees ook
Kijkers ‘Ik Vertrek’ staan versteld van verblijf ‘met eigen badkamer’ en ergeren zich kapot aan ‘thoughtfulness’

‘Ik Vertrek’-onwaardig

Maar al met al kunnen de Twelloërs trots zijn: want ze hebben ondanks alle tegenslagen toch behoorlijk wat neergezet. Daar zit overigens ook wat frustratie bij de kijker, want er viel deze aflevering nauwelijks iets te klagen. “Wat een rare Ik Vertrek deze keer. Niks geen bingo-onderwerpen. Vloeiend Italiaans praten. Serieuze gesprekken. Waar moet ik nou over twitteren dan?”, aldus een kijker. Een andere Twitteraar: “Dit gaat veel te soepel. Ik Vertrek-onwaardig.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AVROTROS