Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > IEUW: Deze chips zijn eigenlijk gepofte restjes dierenvoer

IEUW: Deze chips zijn eigenlijk gepofte restjes dierenvoer

IEUW: Deze chips zijn eigenlijk gepofte restjes dierenvoer

Eet jij soms ook gemakkelijk een hele zak chips leeg voor de televisie? Dan ga je waarschijnlijk verrast zijn door het komende nieuws, want een van de populairste smaken zou gemaakt zijn uit restjes dierenvoer. Even snel je vingers kruisen en hopen dat het niet jouw favoriet is….

De variant in kwestie is namelijk… Cheetos! Voor je alle zakken chips de vuilbak in smijt, vertellen wij je even hoe deze variant ontstaan is. In 1932 werd Cheetos bij toeval uitgevonden door Flakall Corporation, een Amerikaanse fabrikant van dierenvoeding. Dit bedrijf vermaalt grove dierenvoeding op basis van maïs om het voedsel licht verteerbaar te maken voor de dieren. De molen waarin het gebeurt wordt heel warm en zorgt ervoor dat de vochtige maïskorrels beginnen te poppen, eigenlijk een beetje zoals popcorn dus.

Op smaak brengen

Een van de medewerkers, Edward Wilson, nam op een dag de gepofte korrels mee naar huis en voegde een beetje extra smaak toe. En de rest van het verhaal moeten we je waarschijnlijk niet vertellen want het resultaat is duidelijk. Cheetos werd een van de meest favoriete chips ter wereld en ook jij hebt waarschijnlijk een zak of twee in je kast liggen.

Het is dan misschien wel gestart als restjes dierenvoer, maar vandaag de dag gebruiken de producenten gewone maïskorrels.

Ga jij vanavond een zakje chips opentrekken of heeft het verhaal je toch een beetje afgeschrikt?

Lees ook: