Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zó lees je wel iedere maand een boek

Zó lees je wel iedere maand een boek

Thuis & wonen
Zó lees je wel iedere maand een boek

Herinner jij je dat lijstje met voornemens nog in het begin van januari? En had je daar ook ‘meer boeken lezen’ opstaan? Inmiddels is het maart en wedden dat je er nog geen één hebt gelezen? Geen zorgen, met onderstaand stappenplan krijg je het wél voor elkaar om iedere maand een boek te lezen.

Stap 1: kijk 3 uur per week minder televisie

Don’t shoot the messenger, maar meer lezen is inherent aan minder Netflix. Yes, it’s true. Probeer daarom minder afleveringen te bingewatchen en ruil de afstandsbediening in voor je boek.

Stap 2: neem je boek overal mee naar toe

Je hoeft heus niet thuis te zijn om een boek te lezen. Lezen kan overal, dus sla je boeken open zodra je een vrij momentje hebt. Bijvoorbeeld in de bus, in de trein, op het station of wanneer je staat te wachten op een vriendin. Zo komt iedere maand een boek lezen al een heel stuk dichterbij.

Stap 3: wees niet bang om een boek op te geven

Heeft een boek je na 30 pagina’s nog niet gegrepen? Niemand zal het je kwalijk nemen als je dan besluit niet verder te lezen. Met tegenzin verder lezen is een verspilling van je tijd, want lezen hoort juist leuk te zijn! Stomme boeken aan de kant schuiven maakt automatisch plaats voor het lezen van leuke boeken 😉

Stap 4: maak tijd vrij in je agenda

Net zoals je kostbare me-time verdient ook het lezen van je nieuwe favoriete boek een plekje in de agenda. Of het nu 30 minuten tijdens het ontbijt is, 45 minuten tijdens het dutje van je kinderen of 20 minuten voordat je gaat slapen, lezen is een afspraak met jezelf.

Stap 5: stel een doel

Stel dat het volgende boek dat je wilt lezen 400 pagina’s lang is. Dat betekent dat je 20 bladzijdes per dag moet lezen om het boek in één maand uit te lezen. Door makkelijk haalbare, kleine doelen te stellen wordt het behalen van je algemene doel (één boek per maand lezen) ook eenvoudiger.

Stap 6: start een leesclub

Hoe leuk is het om na te praten over een boek, net als over een film die je onlangs hebt gezien? Door een leesclub te starten of lid te worden van een bestaande club vergroot je de kans om ook daadwerkelijk iedere maand een boek te gaan lezen.

Stap 7: houd je score bij

Plak je leeslijst op je koelkast of ergens anders in huis en houd bij welke boeken je allemaal gelezen hebt. Je zult zien dat dit motiverend werkt, boekenwurm!

Bron: PureWow.com

Lees ook:

Dit model gaat haar eerste boek schrijven!

15 x films die minstens zo goed zijn als het boek

Herken jij ze? 19 Fails uit de Harry Potter-boeken

Shoppen is altijd een goed idee