Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hutspot met zoete aardappel

Hutspot met zoete aardappel

Thuis & wonen
Hutspot met zoete aardappel

Een lekkere twist op een klassiek recept! Deze stamppot met zoete aardappelen staat binnen 25 minuten op tafel en je kunt ‘m geheel aanpassen naar je eigen smaak. Eet smakelijk!

Hutspot met zoete aardappel

Recept voor 2 personen
Tijd: 25 min.

Dit heb je nodig:

  • 4 zoete aardappels
  • 2 winterpenen
  • 1 ui
  • 1 bouillonblokje (groenten)
  • 50 gr rucola
  • handje pijnboompitten
  • snufje peper
  • klein beetje kookvocht van de aardappels

Zo maak je het:

Ik gebruik voor dit recept zoete aardappels met een witte/gele binnenkant. Je kunt natuurlijk ook zoete aardappels met een oranje binnenkant gebruiken. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Maak de winterpenen schoon en snijd deze ook in stukken.

Zet een pan water op (met het bouillonblokje) en kook de aardappels en winterpenen circa 12-14 minuten. Snijd ondertussen een ui in halve ringen en voeg deze 5 minuten voordat de aardappels klaar zijn, toe aan de pan. Giet vervolgens de pan af en bewaar een klein beetje kookvocht.

Stamp de wortels, zoete aardappels en de ui met een aardappelstamper. Voeg vervolgens de rucola en een handje pijnboompitten toe en meng alles goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met een snufje zwarte peper.

Tip: het is lekker om de pijnboompitten te roosteren in een koekenpan zonder olie. Krijgen ze nog meer smaak van!

Tip: voeg ook eens anderen of extra ingrediënten toe aan dit stamppotrecept, bijvoorbeeld: stukjes paprika, knolselderij, boerenkool, een rookworst, gehaktballetjes of lekkere kruiden zoals komijn.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Bekijk ook deze lekkere recepten:

Shoppen is altijd een goed idee