Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hutspot met rucola

Hutspot met rucola

Thuis & wonen
Hutspot met rucola

Nu het buiten steeds minder lekker weer aan het worden is, is het weer tijd voor herfst- en winterrecepten. Sofie heeft daarom vandaag een lekker recept voor hutspot met rucola. Om het af te maken kun je uitgebakken spekjes en paprika toevoegen aan dit recept. 

THutspot

Dit heb je nodig:

Tijd: 30-35 min.
Recept voor 2 personen

Budgetkosten: 2,65 voor 2 personen

450-500 gram aardappels
1 flinke ui
200 gram wortels
handje rucola
snufje peper en zout
scheut kookvocht of melk
Klein blokje boter

Zo maak je het:

Zet een pan water op voor het koken van de aardappels. Schil de aardappels en snijd de grote aardappels eventueel in tweeen. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd de wortel in kleine blokjes, reepjes of rasp de wortel. Het hangt er vanaf hoe groot je de wortel hebt gesneden, hoe lang je deze moet meekoken. Zelf heb ik de wortel geraspt en de wortel en ui de laatste 5 minuten meegekookt met de aardappels. Als de aardappels gaar zijn, giet je het af en bewaar je een beetje kookvocht. Stamp de aardappels met de wortels, uien en het kookvocht. Voeg ook een klein blokje boter, een snuf peper en zout en een handje gesneden rucola toe. Serveer de hutspot met bijvoorbeeld spekjes, rookworst of gewoon lekker zo.

 

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

 

 

Shoppen is altijd een goed idee