Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Huizenjacht: je kunt nu een hele kerk in Maastricht kopen om in te wonen

Huizenjacht: je kunt nu een hele kerk in Maastricht kopen om in te wonen

Huizenjacht: je kunt nu een hele kerk in Maastricht kopen om in te wonen

Op zoek naar een nieuwe stek? Kijk vooral eens in Maastricht: daar staat een parel te koop. En niet zomaar een huis, nee. Je kunt daar namelijk in een monumentale kerk wonen. 

Het gaat om de voormalige Lambertuskerk aan het Emmaplein, die vreemd genoeg pas 100 jaar oud is. Het volledig gerenoveerde bouwwerk huisvest tegenwoordig een modern laboratorium én een bijzondere stadsvilla.

Sparen maar

En die kun je dus kopen. Een aardig prijskaartje hangt er wel aan, maar goed, dan heb je wel je eigen kerk in Nederland. Het pand staat via Funda te koop voor 1,9 miljoen. De binnenkant is chique en stijlvol, een tik ouderwets zelfs. Antieke muren met glas-in-lood – maar de meubels zijn dan wél weer hartstikke modern. Een ultieme mix dus. Het woonoppervlak van de Lambertuskerk bedraagt 667 vierkante meter, met 10 slaapkamers. Een riante woonruimte, dus. Daar kun je wel met een groot gezin in.

Wie biedt

De officiële beschrijving op de site van de verkopende makelaar luidt: ‘Een plek en een woning om op slag verliefd op te worden! En liefde is de eerste vereiste voor dit prachtige loft met een indrukwekkend vloeroppervlak van maar liefst 667 m² en een inhoud van ruim 6.250 m³ en eigen tuin. Afgelopen jaren is de kerk volledig gerestaureerd, voorzien van nieuwe fundamenten en voor een veelvoud van de vraagprijs gerestaureerd. Redres zoekt daarom een visionair; iemand die op zoek is naar de ultieme loft van Maastricht en er harmonieuze en eigentijdse invulling aan kan geven. De kerk is zowel kadastraal als fysiek gesplitst in een bedrijfsruimte en een woonhuis. Deze fysieke splitsing is gerealiseerd door middel van een enorme wand die de kerk in tweeën heeft verdeeld. Er zijn aparte ingangen en eigen, royale parkeerfaciliteiten. Het woongedeelte heeft een omheinde privé tuin voorzien van terras, gazon, een pergola en diverse aanplant.’

 

View this post on Instagram

 

A post shared by funda (@funda.nl)

Lees ook
Binnenkijken bij Monica’s huisje in het bos: ‘Ik viel voor de Zweedse country-idylle’

Interesse?

Wie interesse heeft, mag langskomen. Je kunt dan kijken naar de villa in de kerk – maar ook naar het hele pand. ‘We bieden hier enkel de stadsvilla ter verkoop aan. Eventueel is ook de gehele kerk, inclusief het verhuurde zakelijke gedeelte, aan te kopen’, aldus de makelaar.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Funda | Beeld: Getty