Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Het huishouden van Selesia

Het huishouden van Selesia

Het huishouden van Selesia

Iedere week nemen we een kijkje in het huishouden van een leuke vrouw. Hoe doet zij dat nou? Deze week vertelt Selesia hoe het bij haar thuis reilt en zeilt.

Selesia (31) woont samen met haar drie poezen in een leuk jaren 50-huis, maar gaat over een paar maanden verhuizen. “Het huis waar ik nu in woon staat midden in het centrum van het Friese dorp Oosterwolde.” Blikvanger is een muur van 4 meter breed met fotobehang van een bos. “Ik ben als heks graag in contact met de natuur, dus een bos aan de wand was een ideale keuze. Mijn huis is echt mijn veilige haven, mijn eigen plekje. De meubels zijn grotendeels tweedehands, maar ik ben goed met kwast en verf.”

De dagelijkse dingen

“Ik heb hulp bij het huishouden omdat ik niet alles zelf kan. Dat vind ik lastig, iemand anders die aan je spulletjes komt en schoonmaakt. Mensen reageren vaak met “wat een luxe, dat wil ik ook wel!” Maar ik vind het geen luxe, ik zou het graag allemaal zelf willen doen. Daardoor besteed ik zelf niet veel tijd aan het huishouden. Ik ruim op, doe boodschappen, zorg voor de was en verschoon de kattenbakken. De hulp stoft, zuigt en maakt het sanitair schoon.”

Opruimen

“Ik lees vaak in 6, 7 boeken tegelijkertijd die dan door het hele huis liggen, dus dat ruim ik regelmatig op. Van opruimen word ik blij. Zoals bijvoorbeeld het uitmesten van kasten. Eerst geeft het even zooi als je alles eruit haalt, maar wanneer het dan weer allemaal op z’n plaats ligt ben ik helemaal happy. Vaak geef ik dingen die ik niet meer gebruik weg via Facebook. Weggooien kan altijd nog. Een klusje dat ik liever uitstel is het verschonen van de kattenbak. Het is zó gepiept, maar toch. Ik doe het altijd wel, want ik zit zelf ook niet graag op een vies toilet.”

Selesia’s tip

“Leg een krant op de bodem van de kattenbak als je deze verschoont hebt en doe daarop het nieuwe git. Doordat de krant extra absorbeert heb je minder last van nare luchtjes in huis.”