Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Het huishouden van Sanne

Het huishouden van Sanne

Het huishouden van Sanne

Neem een kijkje in het huishouden van een leuke vrouw! Hoe doet zij dat nou? Deze week vertelt Sanne hoe het bij haar thuis reilt en zeilt.

Wie: Sanne Schol-Roeland (23)
Heeft een relatie met: Tim (24)
Kinderen: Travis (17 maanden)
Woont in: Breskens
Werkt: 24 uur per week

Overdag besteed ik het liefst alle tijd aan mijn zoontje Travis. Daarom probeer ik vooral ’s avonds het huishouden te doen. Ik stofzuig elke avond en dweil vaak ook nog even. We hebben een hond en als Travis thuis speelt, vind ik het wel zo fris dat hij niet meteen onder de hondenharen zit. Een keer per week schrob ik flink de badkamer, de wc’s houd ik tussendoor netjes bij. Om de dag ga ik toch wel even met een sopje door het huis.

Lekker zelf doen
Op de containers buiten zetten na, doe ik zelf het huishouden. Soms wil Tim heel lief zijn en iets voor me doen. Maar laat mij het maar lekker zelf doen! Op het gebied van huishouden ben ik erg nauwkeurig. Als hij de boodschappen opruimt, staat het toch net niet op de plek waar ik het wil hebben. Tim is wel ontzettend druk met het verbouwen van ons huis, dat is ook een soort van huishouden.

Geen vast budget
Op zondag doen we gezellig met z’n drieën de boodschappen. Doordeweeks rij ik vaak na het werk om wat kleine aankopen. Er zijn bepaalde producten waar we echt voor het A-merk gaan, zoals cola. Maar vaak kopen we producten in de aanbieding of gewoon het B-merk. Het duurste is niet altijd het beste product! We kopen wel altijd waar we zin in hebben en hebben geen vast budget. Dat zien we wel aan de kassa.

Genieten in de zon
Soms heb ik echt geen zin in het huishouden, maar ik word er wel gelukkig van  als alles schoon is en lekker ruikt. Dan kan ik na een lange werkdag op de bank zitten en echt genieten. Zeker als het zonnetje nog net naar binnen schijnt. Heerlijk!

Sanne’s praktische huishoudtip:
Vanuit huis heb ik echt mee gekregen om vooral veel bleek te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld een allesreiniger. De vloer af en toe met bleek dweilen is ook fris, zeker als je een hond hebt. Dan merk je tenminste dat het echt schoon is! Vergeet niet om wat oude kleren aan te trekken!