Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Het huishouden van Ingrid

Het huishouden van Ingrid

Het huishouden van Ingrid

Iedere week nemen we een kijkje in het huishouden van een leuke vrouw. Hoe doet zij dat nou? Deze week vertelt Ingrid hoe het bij haar thuis reilt en zeilt.

Naam: Ingrid van Hecke-Baars
Getrouwd met: Patrick
Kinderen: Maarten (19) en Rutger (21)
Woonplaats: Philippine
Werk: Parttime als verpleegkundige in de wijk

Het huishouden, dat doe ik zelf. Van schoonmaken tot wassen, boodschappen en het organiseren en plannen van dingen. Patrick vraagt me meestal waar hij me bij kan helpen, zoals de was opruimen en koken.

Elke dag wel een was
Ik heb geen vaste planning in het huishouden. Dat is met mijn onregelmatige werk niet handig. Ik kijk gewoon wat er moet worden schoongemaakt op het moment dat ik tijd heb. Wassen doe ik elke dag, want dat is met drie sportende mannen in huis wel nodig.

Kwaliteit voor een redelijke prijs
Meestal doe ik mijn boodschappen na het werk, even tussendoor. Zo om de dag haal ik verse producten en dat vul ik weer aan wanneer het nodig is. Ik let er goed op wat ik uitgeef en zoek altijd naar kwaliteit voor een redelijke prijs. Aan gezond eten geef ik best veel uit, dat is toch duurder. Schoonmaakartikelen koop ik iets goedkoper, dat hoeven geen merken te zijn.

Fris gewassen lakens
Het huishouden doen vind ik niet leuk, maar ik geniet er wel van als het weer schoon is. Ik word heel blij van gewassen lakens die buiten gedroogd zijn en heerlijk fris ruiken. En dan ‘s avonds na het douchen lekker in een fris bedje kruipen, heerlijk. Daarnaast ben ik heel dankbaar dat ik het allemaal zelf kan doen en zo onafhankelijk ben. Dat maakt het huishouden toch fijn!

Geluksmomentje
Als de kinderen in het weekend thuis komen, bak ik graag iets lekker in de oven. Ik maak bijvoorbeeld een appeltaart met versgeplukte goudrenetten. Het hele huis ruikt heerlijk! Bakje koffie erbij, warme appeltaart, gezellig bijkletsen. Daar kan ik echt van genieten.

Ingrids huishoudtip
Ik denk altijd maar zo: het huis is er voor ons en niet andersom. Een opgeruimd en schoon huis is fijn, maar gezelligheid en leven in huis vind ik belangrijker.

Collage2