Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Van matras tot badkamermat: Wanneer vervangen?

Van matras tot badkamermat: Wanneer vervangen?

Thuis & wonen
Van matras tot badkamermat: Wanneer vervangen?

Het matras, de kussens, de handdoeken… Wanneer vervang je wat in huis of wanneer moet iets écht gewassen worden? De antwoorden op een rij! 

Zo doe je het goed

Draai maandelijks het matras van je bed om. Door dat te doen, gaat-ie langer mee. Er ontstaat dan geen kuil op een bepaalde plek en zo voorkom je rugklachten. Aangeraden wordt om, als het matras tussen de vijf en tien jaar oud is, een nieuwe te kopen. Niet alleen lig je dan weer een stuk lekkerder, het is ook hygiënischer: matrassen verzamelen namelijk door de jaren heen veel vuil dat voor allergieën en huidirritaties kan zorgen.

Na twee jaar moet je het kussen waar je ’s nachts op slaapt bij het huisvuil zetten. Er hoopt zich namelijk van alles in op: vuil, vet, dode huidcellen en huismijt. Hè bah. Oh, en tussendoor gewoon het kussen regelmatig wassen!

Je zet de douche uit, droogt je af en stapt op het zachte matje in de badkamer. Maar, doordat het continue in aanraking komt met vocht, kan de badkamermat gaan schimmelen. Ai, dat wil je voorkomen. Het advies? Regelmatig wassen en ieder jaar een nieuw exemplaar kopen.

Ook voor de handdoeken waarmee je je afdroogt, geldt: vervang ze na een jaar of vijf. En gooi de handdoeken na een dag of vier in de wasmachine.

Tot slot nog de keukenhanddoeken. Die moet je eigenlijk elke dag verschonen. Keukenhanddoeken gaan ook zo’n vijf jaar mee.

 

Bron: Apartment Therapy

Lees ook:
– Zo schijnt je witte broek niet door
– Zo blijven bananen mooi geel
– Lekke band? Zo plak je ‘m zelf!

Shoppen is altijd een goed idee