Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bewezen: deze huishoudelijke klusjes kun je de volgende keer gerust overslaan

Bewezen: deze huishoudelijke klusjes kun je de volgende keer gerust overslaan

Bewezen: deze huishoudelijke klusjes kun je de volgende keer gerust overslaan

Vooral in de tijd waar we nu zitten is het erg belangrijk om je huis goed schoon te maken en houden. Schoonmaken, schoonmaken en nog eens schoonmaken. Toch is uit onderzoek gebleken dat er een aantal huishoudelijke klusjes zijn die je voortaan gerust kan overslaan. 

1. Afdrogen van de schone vaat

Schone vaak aan de lucht laten dragen blijkt uit onderzoek een stuk hygiënischer te zijn, dan wanneer je het met een theedoek afdroogt. In de theedoek kunnen veel bacteriën verschuilen en daarom is het beter om het gewoon aan de lucht te laten drogen.

2. Bed opmaken

Het is vaak een routine: wakker worden, opstaan en je bed opmaken. Toch blijkt uit onderzoek dat het een stuk hygiënischer is om je lakens even te laten luchten en dus niet gelijk op te maken. Scheelt daarnaast ook nog wat werk in de ochtend. Door de lakens even te laten luchten kan de warmte ontsnappen. Hierdoor is er een stuk minder kans op huisstofmijt.

3. Vuile vaat afspoelen

De vieze vaat afspoelen voor je het in de vaatwasser zet, veel mensen doen het maar het blijkt onnodig. De vaat wordt door het eerst af te spoelen niet schoner, dan wanneer je het gelijk in de vaatwasser zet blijkt uit onderzoek. Het kost extra tijd, water en energie. Dus genoeg redenen om er mee te stoppen.

Lees ook
Pas op: om deze reden zijn zoutlampen erg gevaarlijk voor je huisdieren

4. Bovenkant van hoge keukenkastjes schoonmaken

Op hoge keukenkastjes hoopt vaak een laag stof en vettigheid op. Het kost wekelijks veel energie om dit schoon te maken. Een goede tip voor dit ‘probleem’ is het neer leggen van oude kranten. Verspreid de kranten over de hoge keukenkastjes en sla eens in de zoveel tijd een paar bladzijdes om. Een super goede manier en makkelijke manier om alle viezigheid en vettigheid op te vangen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images