Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Onderzoek wijst uit: kattenmensen zijn intelligenter dan hondenmensen

Onderzoek wijst uit: kattenmensen zijn intelligenter dan hondenmensen

Onderzoek wijst uit: kattenmensen zijn intelligenter dan hondenmensen

Sommige mensen houden meer van honden en sommigen meer van katten, maar wat zegt dit eigenlijk over ons? Wat is het verschil tussen hondenmensen en kattenmensen? En wat voor een invloed hebben huisdieren eigenlijk op ons? 

Verschillen

Er is al veel onderzoek gedaan naar het verschil tussen honden- en kattenmensen. Uit een nieuw onderzoek blijkt nu dat er best een groot verschil tussen de twee is. Iedereen die meedeed aan het onderzoek moest twee testen doen: een intelligentietest en een persoonlijkheidstest. En wat bleek? Kattenmensen scoorden veel hoger op de intelligentietest. Ze zijn ook vaak introvert en eigenwijs. Hondenmensen daarentegen waren gelukkiger, hadden meer energie en waren meer uitgesproken. Ook hielden ze zich liever aan regels dan de kattenmensen.

Eenzaamheid

Dat hondenmensen gelukkiger zijn is niet zo gek. Huisdieren hebben namelijk veel meer invloed op ons dan we denken. Een huisdier is hartstikke goed tegen de eenzaamheid, want met een huisdier ben je nooit alleen. Jouw viervoeter vraagt om je aandacht en heeft jouw zorg nodig. Wie een hond heeft, doet vaak sociale contacten op bij het uitlaten. Daarnaast krijg je tijdens het uitlaten ook de nodige beweging. Weer of geen weer, vroeg of laat, je hond moet nu eenmaal meerdere malen per dag naar buiten en jij zult mee moeten.

Mentale gezondheid

Om meerdere redenen is het hebben van een huisdier heel goed voor je mentale gezondheid. Onderzoek wees meerdere malen uit dat huisdieren een belangrijke rol spelen in de strijd tegen angsten en depressies. Een dier houdt van je en dat merk je. Baasjes voelen zich vaak nodig, geliefd en gewaardeerd dankzij hun huisdier.

Lees ook:
Say what?! Dít voorwerp wordt het vaakst door dierenartsen gevonden in een kattenmaag

Knuffelhormoon

Door het omgaan met onze huisdieren wordt het hormoon oxytocine aangemaakt. Dit hormoon wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd en dat ontstaat door een fysieke aanraking. Het hormoon zorgt voor warme gevoelens als hechting en vertrouwen, onderdrukt angst en verlaagt de bloeddruk en de hartslag.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin  | Beeld: Getty Images