Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Is het erg dat onze huisdieren elke dag hetzelfde voer eten?

Is het erg dat onze huisdieren elke dag hetzelfde voer eten?

Is het erg dat onze huisdieren elke dag hetzelfde voer eten?

Elke dag aardappels, vlees, jus? We moeten er niet aan denken. Toch schotelen we onze trouwe viervoeters wel iedere dag hetzelfde maaltje voor. Hoewel ze altijd staan te springen om een nieuwe portie verse brokjes, zijn we toch benieuwd of kwaad het kan dat ze iedere dag dezelfde brokken eten.

Huisdieren voer

Variatie, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Van twee keer in de weet pasta raken wij al in paniek. Hebben onze huisdieren ook niet een beetje variatie nodig? Volgens veterinair voedingsdeskundige Joseph Bartges niet per se. Aan Well+Good legt hij uit dat je gerust elke dag hetzelfde voor kunt schotelen, zo lang de voeding maar uitgebalanceerd is en compleet is aan voedingsstoffen die je huisdier dagelijks binnen zou moeten krijgen.

Variëren kun je leren

Maar toch kan een klein beetje variatie geen kwaad. Zo adviseert Bartges aan om je tijdens het dieet van je puppy niet te limiteren tot één soort brok. Hierdoor leer je de pup niet te kieskeurig te worden. Daarnaast zorgt het afwisselen van voer dat je viervoeter meer verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. In sommige vlees- en vissoorten zitten weer andere eiwitten, vitamines en mineralen. Afwisselen is dus niet noodzakelijk, maar zorgt vaak wel voor een nog gevarieerder dieet.

Lees ook
Vergeet je hond niet: zó kort houdt-ie het vol in een snikhete auto

Voedingsschema

Wil je het nou helemaal efficiënt aanpakken? Maak dan een voedingsschema waarbij je om de week een nieuw soort voer uitprobeert. Om de paar maanden kun je weer een nieuwe smaak uitproberen. Zo kom je erachter wat je maatje lekker vindt én krijgt hij/zij verschillende vitamines binnen. Verander niet van de hak op de tak het voer, maar doe dit stapsgewijs door het nieuwe voer bij het oude te voegen. Zo laat je je hond of kat wennen aan de verandering. Voordat we straks allemaal gestreste huisdieren in huis hebben…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash