Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Door deze tips blijft jouw huis lekker koel

Door deze tips blijft jouw huis lekker koel

Thuis & wonen
Door deze tips blijft jouw huis lekker koel

Door de hitte is jouw huis misschien wel een grote sauna geworden. Overdag al niet heel lekker, maar zeker met slapen geen pretje. Met deze tips kun je wat verkoeling brengen in deze warme dagen. 

Lees ook: Krijgen we doordat het nu al lekker is een slechte zomer?

Hoewel de eerste ingeving misschien is om de ramen wagenwijd open te zetten om het wat te laten luchten, is dit niet altijd een goed idee. Overdag kun je ze het beste dicht houden. Wanneer de zon recht de kamer in schijnt is het zelfs verstandig om de gordijnen ook gesloten te laten. Daardoor kun je misschien minder fijn naar buiten kijken, maar geloof ons, je bent ons later dankbaar. Op momenten dat de zon niet schijnt kun je wel even lekker alles open zetten.

Ventilator

Een andere goede investering voor de warmere maanden is een ventilator. Let wel, het heeft niet zoveel nut om dit apparaat aan te zetten om een ruimte koel te krijgen. Het ding blaast namelijk vooral de warme lucht door de kamer heen. Lekker dus om zelf voor te zitten, maar niet zo heel handig om al aan te zetten om een ruimte af te koelen. Behoefte aan niet wat extra verlichting? Zet dan een fles ijswater voor de ventilator en je hebt het binnen no time minder warm.

Luchtig

Een andere open deur is om het vooral luchtig te houden. Niet alleen in je kleding, maar ook bijvoorbeeld in je beddengoed. Ga hierbij voor katoen en linnen en je zult zien dat je al een stuk minder zweet in de nacht. Vooral: maak je niet te druk. Dit weer verplicht ons misschien om een stapje terug te doen en is dat nu zo erg?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Elle | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee