Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Huh? M&M’s verboden in Zweden?

Huh? M&M’s verboden in Zweden?

Huh? M&M’s verboden in Zweden?

M&M’s zijn kleurrijke, verslavende, calorierijke, maar vooral overheerlijke chocoladesnoepjes – dat hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen. De pinda’s en gepofte rijst, omhuld met chocolade een een krokant kleurlaagje behoren tot onze favoriete snacks. Waarom zou een land ze in godsnaam uit de rekken halen?

Dat vragen vele Scandinavische M&M’s-fans zich momenteel vast ook af. Een Zweedse rechter heeft zojuist namelijk vastgesteld dat de witte ‘m’ die steevast op een M&M prijkt, plagiaat is van de ‘m’ die zich op de verpakking van Marabou bevindt, een Zweeds chocolademerk dat eigendom is van Kraft Foods.

Mars Incorporated

Muggenzifterij, zou een mens dan impulsief durven denken. Maar voor een bedrijf met succesvolle chocolademerken zoals Milka, Côte d’Or en Toblerone achter zijn naam, heeft Kraft een grote concurrent aan Mars Incorporated (het bedrijf achter M&M’s). Het bedrijf heeft er dus alle baat bij om rake klappen uit te delen aan de multinational.

M&M’s mogen dus momenteel niet meer verkocht worden in Zweden. Mars Incorporated is volop op zoek naar een nieuwe versie van hun overheerlijke chocoladesnoepjeszónder de kleine ‘m’. Tot dan zullen de Zweedse winkelrekken M&M-loos blijven.

 

Lees ook

Bron: flair.be