Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Opbrengst Serious Request gaat dit jaar naar verscheurde families

Opbrengst Serious Request gaat dit jaar naar verscheurde families

Opbrengst Serious Request gaat dit jaar naar verscheurde families

De opbrengst van de NPO 3FM-actie gaat elk jaar naar een ‘stille ramp’, in samenwerking met het Rode Kruis. Het geld dat dit jaar zal worden opgehaald met Serious Request, wordt ingezet om verscheurde families weer bij elkaar te brengen. 

Lees ook: Nagellakheld Tijn ontvangt brief van de Paus

‘Vooral in conflictgebieden zoals in Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van komende actie kunnen Rode Kruis hulpverleners vermiste kinderen opsporen, herstellen ze het contact en brengen ze hen weer thuis’, aldus het Rode Kruis. Volgens dj Wijnand Speelman, die het thema dinsdag op de radio bekendmaakte, kost het 300 euro om een kind te herenigen met zijn of haar ouders.

Het Glazen Huis staat dit jaar in Apeldoorn. Dj’s laten zich van 18 tot en met 24 december opsluiten om zes dagen lang 24 uur per dag radio te maken zonder daarbij te eten. Wie dat dit jaar zijn, is nog niet bekend.

Vorig jaar ging de opbrengst van ruim 9,25 miljoen euro naar kinderen die dreigen te sterven aan longontsteking. Meer dan 2,5 miljoen van dat bedrag werd bij elkaar ‘gelakt’ voor de nagellakactie van Tijn. Het destijds zesjarige jongetje lijdt aan terminale hersenkanker en vertederde heel Nederland met zijn actie.

Lees nu een halfjaar Flair voor € 11 per maand en krijg een gratis leren crossbody tas t.w.v. € 69,95!

Bron: RTL