Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wat?! Houden we onze koffiemok al die tijd al verkeerd vast?

Wat?! Houden we onze koffiemok al die tijd al verkeerd vast?

Wat?! Houden we onze koffiemok al die tijd al verkeerd vast?

De Zuid-Koreaanse, zelfbenoemde physics nerd, Jiwon Han onderzocht hoe je kan voorkomen dat je koffie morst als je met een hete mok vol heerlijke koffie van A naar B loopt. En de oplossing is zeker verrassend te noemen!

Je moet de mok namelijk niet aan het oor vasthouden! Hoe aantrekkelijk dat oortje er ook uit ziet, blijf er af! Want daardoor mors je veel sneller! Er is een andere, wat vreemde manier om je mok vast te houden die er voor zorgt dat de koffie (of thee) veel minder gaat klotsen in je beker.

giphycheerscoffee

Beeld: giphy.com

Jiwon Han deed een heel uitgebreid onderzoek (hij sliep zelfs in zijn lab) en kwam tot de conclusie dat de “klauw-methode” de beste manier is om je beker vast te houden: Je houdt de beker van boven vast en zo zorg je er voor dat er een veel kleiner mors-gevaar is. Jippie! Wel oppassen voor de hete stoom natuurlijk!

En nee, dat je koffie morst als je met een mok loopt heeft niks te maken met het feit dat je beker gewoon te vol zit. Het komt door de interactie van de verschillende bewegingen en de cilindervorm van de beker die er voor zorgt dat de koffie over de rand gaat.

Beeld: giphy.com

Jiwon Han gaf voor TedxYouth een presentatie over zijn onderzoek die je hier kunt bekijken.

Lees ook:

Niet zo mokken! Start je dag positief met deze happy koffiemokken

Bewezen: na zoveel dagen geeft koffie je geen energieboost meer

BEWEZEN: lang slapen is goed voor je relatie

Bron: elitedaily.com / extracrispy.com