Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Honingkip met zoete aardappel

Honingkip met zoete aardappel

Thuis & wonen
Honingkip met zoete aardappel

Lekker! Een gerecht met kip, zoete aardappel, rozemarijn en honing. Én dit recept is ook nog eens ‘Vinkje-proof’, wat wil zeggen dat er  minder verzadigd vet, suiker en zout in zit. Het is in één pan te bereiden, dus lekker weinig afwas! Try it out.

Dit heb je nodig:

  • 20 ml olijfolie
  • 400 gram kipfilet
  • 4 gram verse rozemarijn (1 gram gedroogd)
  • 35 ml honing
  • 1 teentje knoflook
  • 750 gram zoete aardappel
  • 1 citroen
  • Peper uit de molen

Zo maak je het:

Schil de zoete aardappel en snijd die in blokjes.

Was de citroen en snijd deze in tweeën. Snijd de ene helft van de citroen in plakjes. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de zoete aardappelblokjes samen met de citroenplakjes in circa 15 minuten goudbruin.

Snijd de kipfilets in blokjes en het knoflookteentje en de rozemarijn fijn.
Voeg de kip, knoflook en rozemarijn toe aan de aardappelblokjes en bak het geheel gaar. Vergeet niet om zo nu en dan te roeren! Breng het geheel op smaak met peper uit de molen.

Pers de andere citroenhelft uit en giet het sap over de kip met aardappel. Voeg tot slot de honing toe aan de kip met aardappels. Meng alles goed door elkaar en smullen maar!

Let op: een voedingskundige heeft het recept getoetst aan de criteria van het Vinkje. Dit recept voldoet met de beschreven ingrediënten en bereidingswijze aan alle gestelde eisen. Als je zelf extra ingrediënten toevoegt, zoals zout of kaas kan het zijn dat de maaltijd niet meer voldoet aan de eisen van het Vinkje.

Tip: houd je van pittig? Voeg dan een fijngesneden rood pepertje toe aan dit gerecht.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Shoppen is altijd een goed idee