Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Legt je hond steeds z’n pootje bij je? Dít is de té lieve betekenis erachter

Legt je hond steeds z’n pootje bij je? Dít is de té lieve betekenis erachter

Legt je hond steeds z’n pootje bij je? Dít is de té lieve betekenis erachter

Het is om te smelten. Je hond die zijn hoofdje op je schoot legt, lekker dicht tegen je aan komt liggen of zijn pootje op je been laat rusten. Voor dat laatste is een ontzettend lieve reden en Rebecca Forrest van The Dog Clinic legt uit waarom je viervoeter dat doet.

Liefde

We voelen het eigenlijk wel, maar als een hond z’n pootje op je been legt, kan dat dus echt betekenen: ik hou van je. Schattig! Hoe weten we dat? Studies hebben aangetoond dat het ‘knuffelhormoon’ oxytocine niet alleen wordt aangemaakt bij ons als we de hond aaien, maar andersom ook. Dit is dus zijn manier van affectie tonen. #cute.

Eten

Overigens blijven het dieren en bij dieren draait het leven om één heel belangrijk ding: eten. Een pootje op je been kan ook betekenen dat ze gewoon willen eten. Je kunt dan natuurlijk even op de klok kijken of het al tijd is voor z’n diner, maar geef niet altijd eten als ze dit doen. Voorkomen dat het een schooihond wordt, is beter dan genezen.

Aandacht

Ben je heel druk bezig en legt je trouwe viervoeter ineens z’n pootje op je been? Grote kans dat-ie even aandacht wil. ‘Hallo, ik ben er ook nog!’, lijkt-ie te roepen. En eigenlijk is dat helemaal oké, zo laat Rebecca weten in het artikel op The Dog Clinic. “Als verantwoordelijke hondeneigenaren moeten we tegemoetkomen aan de behoeften van onze hond. Waarschijnlijk is dit gedrag beantwoord in het verleden, misschien door spelen met de hond, maar misschien ook door oogcontact of lachen.”

Lees ook:
Je kat die je online vergadering verstoort? Dit is waarom je huisdier dat doet

Onzeker

Minder leuk nieuws: het kan ook betekenen dat je hond zich gestrest voelt. Check daarbij altijd de rest van de lichaamstaal van de hond. Trilt-ie met z’n lip, is-ie aan het gapen, heeft-ie z’n oren naar achter? Dan kan het gaan om onzekerheid. Vervelend dat-ie zich zo voelt, maar probeer niet te veel aandacht hier aan te geven. Je wilt de hond niet het gevoel geven dat er echt iets is om zich zorgen over te maken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: Pexels