Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Eters? Zo bereken je de hoeveelheid per persoon

Eters? Zo bereken je de hoeveelheid per persoon

Thuis & wonen
Eters? Zo bereken je de hoeveelheid per persoon

Krijg je vrienden of familie over de vloer en wil je hen een lekkere maaltijd voorschotelen? Begin allereerst met het berekenen van de hoeveelheid vlees of gevogelte per persoon. Zo weet je zeker dat er voldoende is voor iedereen maar je ook niet met een enorme hoeveelheid restjes achterblijft. 

Hoeveelheid per persoon berekenen

Wil je gevogelte op tafel zetten, bijvoorbeeld kip, fazant, duif of kalkoen? Houd dan rekening met 400 a 500 gram per persoon. Dit klinkt als een enorme portie, maar houd er rekening mee dat gevogelte vaak veel bot bevat. Mocht je alsnog restjes overhouden voor de volgende dag, dan zal dat niet veel zijn. De hoeveelheid van 400 a 500 gram per persoon geldt overigens ook voor eend.

Vlees

Kies je voor een vleesgerecht als rundvlees of wild? Houd dan rekening met 100 a 150 gram per persoon, ervan uitgaande dat je er waarschijnlijk nog een bijgerecht als groenten of een salade naast serveert. Bij vlees met bot, denk aan lamsbout of cote de boeuf, heb je ongeveer 250 tot 350 gram per persoon nodig.

Smakelijk!

Lees ook:

 

Bron

Shoppen is altijd een goed idee