Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hoeveel jouw dagelijkse gewoontes als lunch en koffie eigenlijk kosten

Hoeveel jouw dagelijkse gewoontes als lunch en koffie eigenlijk kosten

Hoeveel jouw dagelijkse gewoontes als lunch en koffie eigenlijk kosten

Een kopje koffie op het station of een lunch uit de kantine, het zijn gewoontes die in ons dagelijks leven zijn geslopen. Waar we niet meer bij stilstaan, is hoe belachelijk veel geld ze ons eigenlijk kosten. 

Lees ook: 6 leuke manieren om geld te besparen

Koffie
We beginnen met een lekker ‘bakkie’. We hebben het nu niet eens over een soja latte met karamel topping, maar gewoon een simpele cappuccino. Die haal je voor gemiddeld twee euro. Niet gek! Behalve als we even rekenen. Zeg dat je elke werkdag een kop koffie haalt, dat zijn er vijf per week. Dit kost je in een jaar minstens zo’n 520 euro. Dat had dus die designertas kunnen zijn die al tijden op je verlanglijstje staat.

Lunch
Een lekker croissantje, belegd broodje of complete lunch; gemiddeld besteden we ongeveer zes euro per dag aan de lunch. Dat komt in een jaar tijd op ruim 1500 euro. Had je een week van op een tropisch eiland kunnen zitten.

Sigaretten
Als je gezondheid een reden is om te stoppen, doe het dan voor het geld. De gemiddelde roker doet ongeveer twee dagen met een pakje, dus laten we uitgaan van drie pakjes per week. Dat kost je in een week ongeveer twintig euro, dus ruim duizend euro per jaar.

Nu hoef je natuurlijk niet meteen de koffietentjes af te zweren en elke dag braaf boterhammen te smeren, maar je zou weleens bewust naar je uitgaven kunnen kijken. Het zit ‘m vaak niet in grote dingen, maar juist in onze kleine alledaagse gewoontes.