Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hoera! Pizza zou een positief effect hebben op je productiviteit!

Hoera! Pizza zou een positief effect hebben op je productiviteit!

Hoera! Pizza zou een positief effect hebben op je productiviteit!

Het is bijna 1 september en de vakantie is voor de meeste mensen nu toch wel echt voorbij. Tijd dus om weer wat productiever te worden. Steek die pizza maar vast in de oven, want onze favoriete guilty pleasure zou een extra boost geven aan je productieve zelf.

Als je op de wetenschap aan het wachten was om je te verzekeren dat pizza niet helemaal slecht voor je is, dan is dat moment nu eindelijk aangebroken! Hoewel je grootste verslaving niet per se altijd even goed is voor je gezondheid, zou een stuk pizza je wel motiveren om harder te werken. Dat blijkt althans uit een studie in het boek ‘Payoff: The Hidden Logic That Shapes Our Motivations’ van Dan Ariely.

In het experiment van Ariely werden fabrieksarbeiders bij Intel in Israël één van drie beloftes gedaan aan het begin van hun werkweek als ze hun doel behaalden: een voucher voor gratis pizza, een cash bonus en een complimentje van de baas. De controlegroep kreeg geen van deze beloften. Al snel bleek dat pizza naar voren kwam als meest doeltreffende stimulans. Arbeiders die pizza beloofd werd, produceerden 6,7 procent meer dan de controlegroep.

Ook verrassend: pizza was aanzienlijk doeltreffender dan een cash bonus, die de productiviteit met 4,9 procent verhoogde. De groep die een complimentje kreeg deed het 6,6 procent beter dan de controlegroep. Als je dus vriendjes wil maken op kantoor, weet je wat je vanaf nu moet meebrengen!

1696570p

Beeld: giphy.com

Tekst: Elke Spelters

Lees ook:

Hoe je een stuk pizza eet, zegt veel over je persoonlijkheid

Bewezen: kurkuma is even effectief als sporten!

Bewezen: het is gezond om gewoon niet meer over je gewicht te praten